Защо да преминете към твърда козметика?

Твърдите козметични блокчета са не само по-добри за вас, но и за околната среда. Повечето течни козметични продукти (шанмпоани, душ гелове, кремове за лице, лосиони за тяло, почистващи продукти) идват в пластмасови опаковки, могат да раздразнят кожата и съдържат вредни съставки и до 85% вода. Твърдите блокчета за красота от френската фирма BALADE EN PROVENCE, от друга страна, са сертифицирани за веган и органични и са опаковани в 100% компостируем картон (отпечатан с растително мастило). Те са естествени и не съдържат вредни вещества. Еко продуктите за красота също са по-концентрирани от традиционните течни шампоани и душ гелове, което ги прави по-трайни.

Как се правят продуктите?

Всички продукти на BALADE EN PROVENCE са произведени във Франция, с изключение на алуминиевата кутия за пътуване. Всички овлажняващи балсами и почистващи препарати са ръчно изработени с любов от майстори във Франция. Сапуните са студено пресовани, така че маслата в блокчетата не се нагряват, което запазва естествените им свойства и придава на блокчето естествената, автентична текстура. Всички балсами за коса на BALADE EN PROVENCE се пълнят във форми (подобни на форми за печене), охлаждат се и след това се поставят в кутиите.

Zero waste ли са всички продукти на BALADE EN PROVENCE ?

Всички техни опаковки могат да се рециклират. Те са ZERO WASTE. Тези продукти се произвеждат в 100% компостируеми опаковки, отпечатани с мастило на растителна основа.

Веган ли са?

Да, всички техни продукти са веган сертифицирани и не се тестват върху животни.

Продуктите на BALADE EN PROVENCE органични ли са?

Всички балсами за лице са Cosmos Organic, сертифицирани от Ecocert, сапуните за лице и тяло са Cosmos Natural, сертифицирани от Ecocert. 
Само шампоаните все още са в процес на сертифициране.

Има ли добавени аромати в продуктите за лице?

Не, няма такива, BALADE EN PROVENCE искат да избегнат всички ненужни съставки, за да предложат най-добрите продукти на своите клиенти.
Що се отнася до миризмата, те имат миризмата на съставките, които ги съставят, избягва се това, което може да създаде раздразнения.

Има ли оцветители в продуктите?

Не, никакви!

Каква е разликата между марсилския сапун и студено осапунените сапуни?

Сапуните на BALADE EN PROVENCE се правят чрез студено осапуняване, докато марсилският сапун се прави в казани, следователно горещ. 
Техният студен процес (при който не се варят маслата) им позволява да запазят всички свойства на ценните масла, които използват. 
Ето защо един от първите коментари, които получаваме с нашите продукти е „когато изляза от банята, вече нямам усещането за суха кожа, напротив, имам мека кожа“. Като не нагряват техните масла, BALADE EN PROVENCE запазват техните овлажняващи, успокояващи, пречистващи свойства и т.н.

Колко дълго можете да използвате един твърд бар?

Тези продукти трябва да се използват в рамките на 12 месеца след отваряне. Съветваме ви да пазите блокчетата далеч от топлина и светлина.

Какви съставки всъщност има в тази еко козметика?

Екологичните продукти за грижа за кожата са смеси от ценни масла и олиа. Често се използват какаово масло и много растителни масла като масло от шафран, коноп, масло от кайсиеви ядки или масло от шипка. В зависимост от спецификата на продукта са добавени и етерично масло от безсмъртниче, алое вера, зелена глина и други. Можете да намерите имената на всички съставки върху опаковката на вашето барче и описанието на продукта на нашия онлайн био магазин.

Какво няма в тях?

Козметичните блокчета на BALADE EN PROVENCE са изцяло вегански, без палмово масло, без сулфати и без консерванти. 

Кокосовото масло, което е вложено в продуктите веган ли е?

Да, кокосовото масло, което присъства във формулите за красота на тази френска фирма е изцяло веган. BALADE EN PROVENCE гарантират дори, че при събирането на кокосови орехи не са участвали маймуни.

Каква е продължителността на живота на един твърд козметичен продукт?

Тази козметика съдържа малко или никаква вода. Тъй като водата обикновено представлява най-малко 50% от козметичните продукти, при избора на твърда козметика ви получавате концентрирани продукти, които ще издържат по-дълго от течните. 
Потребителите съобщават, че техните балсами за лице издържат повече от два месеца, често три месеца, и това при ежедневна употреба.

Как да се грижите за своята еко козметика?

След като използвате бара, уверете се, че има време да изсъхне. Оставете го на сухо, добре проветриво място, за да предотвратите размекването му.

BALADE EN PROVENCE предлагат широка гама от:

  • сапуни
  • душ гелове
  • шампоани
  • продукти за тяло

Всички техни продукти можете да намерите в нашите био магазини в цялата страна или да поръчате онлайн от bio-market.bg.

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!