Може би се чудите какво точно е скраб за устни? Точно както тялото ни се нуждае от скраб за тяло и лицето ни се нуждае от нежното ексфолиране с подходящ продукт за лице, устните ни също се нуждаят от малко освежаване!
Устните са чувствителна зона. С малко грижи те могат да запазят красивият си цвят и форма, ако се третират в подхранващите за кожата витамини от най-добрите естествени съставки. Използването на скраб за устни не само подхранва, но помага за минимизиране и дори премахване на сухите, напукани устни. Тъй като навлизаме в по-хладните месеци, това е задължително!
Да си направите свой собствен домашен скраб за нежно ексфолиране на устни е изключително лесно. Този ексфолиант за устни „направи си сам“ е идеален за зимния сезон. Това също е страхотна идея за и подарък! С малко зърнеста текстура, комбинирана с овлажняващи съставки и пълна с витамин А, можете да се погрижите страхотно за устните си.
И ако се притеснявате, че част от рецептата за скраб за устни ще попадне в устата ви или ще я погълнете, няма нужда. Тази домашна козметика за устни е направена от съставки, които са доста вкусни и годни за консумация. Не се увличайте - това не е лека закуска. Но няма да ви навреди, ако погълнете малко.

Съставки за скраб за устни

И кафето, и захарта осигуряват перфектната ексфолираща текстура за рецепта за скраб за устни. Кафето съдържа антиоксиданти, докато захарта помага за по-младежки вид на устните поради естествената гликолова киселина, която съдържа.
Захарта също е естествен овлажнител, което означава, че доставя малко влага на устните ви. Тиквата е доста невероятна за кожата, защото помага за насърчаване на повторния растеж на клетките и е с високо съдържание на витамини А и Е. Освен това изглажда и озарява кожата.
Медът е пълен с антиоксиданти против стареене, които могат да помогнат на устните ви да имат по-младежки вид. Кокосовото масло се бори с бактериите и осигурява отличен източник на влага.
Индийското орехче е страхотен вариант, не само заради аромата - който е идеален за празничния сезон, но проявява силно противогъбично и антибактериално действие. В допълнение, то е стягащо, противовъзпалително и лекува кожни заболявания като екзема.
Маслото от ший е перфектният финален щрих. Възстановява кожата, като доставя така необходимия колаген.

  • Време за приготвяне: 5 мин
  • Категория: Грижа за устни
  • Метод: Смесване

СЪСТАВКИ

ИНСТРУКЦИИ

  • Поставете кафявата захар, утайката от кафе и тиквата в малка купа.
  • Разбъркайте добре с помощта на вилица или лъжица.
  • Добавете останалите съставки: био мед, кокосово масло, масло от ший и индийско орехче.
  • Разбъркайте, като натиснете надолу, ако е необходимо, за да сте сигурни, че всички съставки са добре смесени.
  • Прехвърлете готовия продукт в малък стъклен буркан с капак. Дръжте го в хладилника, за да го запазите. В идеалния случай трябва да се използва в рамките на един месец.
  • За да използвате, нанесете малко количество с мека четка за зъби, кърпа или чисти върхове на пръстите. Внимателно масажирайте за около 20 секунди с кръгови движения. Изплакнете и нанесете червило, молив за устни, гланц за устни или балсам за устни.

В нашия био магазин ще намерите всички необходими съставки за приготвяне на този домашен козметичен продукт. Препоръчваме ви винаги да използвате органични съставки с доказано качество, за да сте сигурни, че правите най-доброто за кожата си. 
При нас ще намерите и готови за употреба козметични продукти на най-добрите френски марки, които ще направят кожата ви мека, нежна и здрава. Те не съдържат алергени и са направени от изцяло био съставки. 
 

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!