Мили дами, време е за истински разговор! 

Тези разговори, които повечето от нас се колебаят да проведат или избягват, но разговори, които са изключително необходими. Крайно време е да започнем да се грижим за интимната хигиена и да обърнем малко повече внимание на дамските си потребности. 
Е, ако желаете да възприемете някои правилни навици за почистване, които могат да направят огромна разлика във вашето здраве и начин на живот, тогава, тази статия е за вас. 
Ще засегнем темите за интимно измиване, както и продуктите за менструална хигиена.
Продължете да четете, за да научите повече за правилното почистване и поддържане на интимните си части.

Поддържане на pH

Вашата интимна зона има напълно различно ниво на рН в сравнение с други части на тялото. Ако използвате определени интимни измивания, за да почистите зоната там долу, тогава добре, но ако предпочитате да използвате основен сапун за къпане или душ гел, тогава може би трябва да знаете това. Използването на сапун всъщност може да причини или да влоши проблеми като миризма, сухота или повтарящи се инфекции, като наруши pH баланса на вашата вагина и интимна зона.
Ако се чудите каква е вредата от малък дисбаланс в pH стойността, ето отговора - той може да наруши естествената вагинална флора, което от своя страна ще позволи на вредните бактерии да се развиват бързо.

Течение

Е, напълно нормално е жената да произвежда прозрачно или бяло течение. Всъщност прозрачното и бяло течение е естественото смазване, което вагината ви произвежда, за да поддържа вагиналните ви тъкани влажни и чисти. С прости думи, секрецията е начинът на вашето влагалище да се почиства и това е знак за здрава вагина.
Ако някога се притеснявате за наличието на проблем поради наличието на бяло течение, погледнете цвета. Прозрачното или бяло течение винаги е сигурен знак, че всичко е наред. Вашият секрет може да изглежда червеникаво-кафяв по време на менструация и това е нормално. Но ако някога откриете, че цветът е сив, зелен или жълт, може да се наложи да се консултирате с вашия генеколог. 
Използването на интимно измиване може да ви помогне да се отървете от лепкавата влага, като същевременно поддържа нивото на pH, което ви кара да се чувствате свежи през целия ден.

Всичко за миризмата

Първо, никоя вагина не е без мирис, нито трябва да бъде! Здравата вагина мирише на много неща и цветята не са едно от тях. По принцип миризмата на вашата вагина може да се промени в зависимост от хранителните ви навици и менструалния цикъл. Но ако откриете остра или неприятна миризма, препоръчително е да се консултирате с генеколог. При определени условия някои вагинални инфекции могат да доведат до лоша миризма, така че консултацията с лекар би помогнала в такива случаи.

Менструална хигиена

Поддържането на интимна хигиена, особено по време на менструация, може да бъде сложна, но много важна задача. Продължавайте да миете интимната зона, дори повече от обикновено. Уверете се, че смените вашите дамски превръзки/тампони в рамките на 6 часа. Не оставяйте вашите продукти за менструална защита да стоят твърде дълго, това може да доведе до инфекции. Най-добре е да използвате био дамски превръзки, което гарантира, че до вашата най-нежна кожа се докосват само висококачествени материали. 
В нашия био магазин предлагаме и менструални чашки, които са страхотен начин да преминете през тежките дни на месечния цикъл. 

Секс и хигиена

Практикуването на безопасен секс не само предотвратява опасни заболявания, но и предпазва от вагинални инфекции. Също така се препоръчва да измиете интимната си зона след полов акт. Обикновено след интимно време с партньора ви ще има отделяне и обмен на течности, които, ако се задържат толкова дълго, могат да причинят здравословни проблеми като инфекция. Затова най-добре вземете душ или поне измийте интимните си части.

Продукти за интимна хигиена

Сега, след като обсъдихме всичко за правилното почистване, време е да разберете какво е най-подходящо за вашата интимна зона. Имате нужда от специфично интимно измиване, което може да ви помогне да балансирате рН на вагината си и може да предотврати инфекции и да поддържа интимните ви части чисти и свежи. 

При нас ще намерите различни видове интимни гелове, включително:

Всички тези продукти са дерматологично и гинекологично тествани и са напълно хипоалергенни. Можете също така да използвате нашите продукти и по време на менструация и бременност.

Така че, побързайте и разгледайте нашия уебсайт, за да поръчате вашите интимни продукти и да се погрижите за най-нежната част от тялото си. 

Публикувано от:

Мариета Гаванозова
Аз съм Мариета и съм регионален мениджър в Био Маркет. Сертифициран хранителен терапевт съм и йога учител. Храня се изцяло с растителна храна от 7 години. Пиша статиите, за да споделя с всички вас своите знания, опит и умения, които са придобити с много информация от различни източници. Ще се радвам да ви бъда полезна.