Закупуването на био козметика вместо обикновената е една голяма стъпка към цялостното ви благополучие и здравословен начин на живот.

Грижата за кожата ви е от решаващо значение, поради което обръщането към по-безопасни и по-нежни продукти за грим, кремове и маски е вече все по-предпочитан начин на живот.

Ето някои основни предимства и цели на органичните козметични продукти, които наистина трябва да вземете под внимание.

Какво е натурална козметика за лице?

Био козметиката за лице е екологична на първо място, тъй като се състои от съставки, които се произвеждат с някои специфични био-земеделски методи, които не изискват различни токсини.

Това основно означава, че тези опасни вещества не се отделят в природата, като по този начин се спасяват земята, водите и въздуха.

Освен това не предизвикват алергични реакции, тъй като са изключени всички химикали, поради което дори жени с чувствителна кожа могат да ги използват.

Органичният грим е предимно богат на хранителни вещества, което е много важно, тъй като кожата ви има способността да абсорбира определени съединения.

Той също така ви предпазва от преждевременно стареене, тъй като естествените минерали осигуряват защита от слънцето.

Не е неизвестно, че много хора пазаруват с носа си и това е основната причина за добавяне на аромати към обикновените продукти за красота.

Истината е, че те също могат да причинят различни алергии, нарушения на нервната система и дори рак. Органичните са техни по-здравословни колеги.

Какво е натурална козметика за кожа?

Органичните кремове, маски за лице и лосиони за тяло наистина имат множество предимства, като се започне от факта, че са много по-нежни към кожата ви от конвенционалните.

Тъй като са произведени по методи без химикали, можете да сте сигурни, че широк спектър от вредни вещества, като парабени и алуминий, са изключени от тях.

Това определено означава, че те ще намалят ежедневната ви тежест от химикали.

Редовните продукти за грижа за кожата често съдържат токсични вещества, които постепенно се натрупват в тялото ви, особено ако ги използвате ежедневно.

Освен че са по-безопасни от конвенционалните продукти, органичните са и много по-нежни, тъй като се състоят от хранителни съставки, които подпомагат процеса на възстановяване и рафиниране на кожата ви.

Със сигурност ще помогне на кожата ви да заздравее по-бързо и да се възстанови по възможно най-добрия начин.

И да не говорим за факта, че тези продукти са съвместими с всички типове кожа.

Те ще подобрят чистотата на кожата ви, правейки я да изглежда сияйна и млада.

Защо да изберем био продукти за лична грижа?

Органичният сапун, био душ гел, био лосион за тяло, био шампоан и като цяло измиване за тялото са предназначени да детоксикират, защото много токсини могат да се абсорбират и през кожата ви.

Био и натуралните продукти за лична хигиена са предназначени да намалят кожните проблеми, причинени от дразнещи химикали, които могат да бъдат намерени в обикновените.

Те всъщност съдържат съставки, които не са произведени с хербициди или пестициди, които често могат да причинят обрив по цялото тяло.

Те също са без алкохол, което означава, че няма да изсушат кожата ви.

Има толкова много причини да обмислите стартирането на пазаруване на био козметика за лице, натурална козметика за коса, натурална козметика за тяло, био козметика за бременни, био козметика за бебе, като органично и ние очертахме някои от най-големите ползи от използването на органични продукти за красота във вашата грижа за кожата, косата и уелнес.

Какви са предимствата от използването на органична козметика?

Всяка жена иска да има блестящ, здрав тен, защитен от вредните външни фактори. Ако наистина се интересувате от здравето на кожата си, определено ще искате да използвате продукти, които са наистина здрави за кожата ви. Но какво точно е здравословното в днешно време? Специално написахме тази статия, за да ви помогнем да изберете най-добрите органични продукти за грижа за кожата.

1. По-безопасно за околната среда

Органичната козметика е по-безопасна за околната среда. С многото синтетични и химически съставки, използвани за производството на традиционна козметика, е засегната и околната среда. Страничните продукти от производствения процес могат да навредят на въздуха, озоновия слой, водните басейни и др.

Едно от предимствата на органичната козметика е, че е безопасна за всички. Хората, животните и околната среда са пощадени от вредното въздействие на токсичните химикали.

2. Подходяща за всички типове кожа

Друго предимство на натуралната козметика е, че е подходяща за грижа за всички типове кожа, поради факта, че се адаптира перфектно към всяка кожа, особено към атопичната и чувствителна кожа, че трябва да се третират с много меки и деликатни съставки.

3.Органична козметика – Без парабени или изкуствени парфюми

Органичната козметика не съдържа парабени или изкуствени парфюми. Парабените са консерванти, използвани в процеса на производство на козметика. Въпреки че те удължават срока на годност на продуктите, доказано е също, че нарушават производството на естроген. Някои експерти свързват употребата на продукти с парабени с появата на заболявания като рак, отслабен черен дроб и слаба имунна система. Органичната козметика се произвежда без използването на такива съставки.

Следователно органичната козметика не съдържа парабени, изкуствени консерванти или синтетични парфюми. Това може да доведе до алергии и други заболявания.

4. Професионална био козметика не е по-скъпа от конвенционалната козметика

Има много хора, които смятат, че органичната козметика е по-скъпа от конвенционалната. Въпреки това, има магазини като био магазин Био Маркет, които ни показват, че това не е така. Посетете нашия онлайн магазин, за да видите био продуктите там. 

5.Органичната козметика подхранва кожата

Подобно на много други продукти, направени със съставки, които са органични, натуралната органична козметика може да помогне за осигуряване на кожата с допълнително подхранване. Съставки като витамин Е, хамамелис, кокосово масло, зехтин, палмово масло и рициново масло, обикновено се използват в такава козметика. Тези съставки, както и други, са добре известни с това, че помагат на кожата по-здрава. Те също са пълни с антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на ранните признаци на стареене или просто да поддържат кожата да изглежда добре. В био магазин Био Маркет ще намерите качествена френска био козметика, който ще ви изненада положително в сравнение с българска био козметика.

6. Натуралната козметика не застарява кожата

Био козметика за лице е направена от естествени органични съставки като зехтин, кокосово масло, палмово масло и рициново масло, които съдържат антиоксиданти, спомагащи за предотвратяване на стареенето на кожата.

7. Органичната козметика е подходяща както за мъже и жени

Естествените органични съставки позволяват да се разработи фантастична органична козметика за грижа за кожата и косата на мъжете и жените.

8. Органическата козметика се адаптира перфектно към тялото

Принадлежащи към органичната козметика продуктите за красота са много подходящи за тялото, тъй като имат елементи, подобни на клетъчния състав на нашето тяло, което позволява да се получат отлични резултати в средносрочен и дългосрочен план.

Каква био козметика ще откриете в био магазин Био Маркет?

Избирайки био продукти от био магазин Био Маркет, не само ще се насладите на краткотрайните разкрасяващи ефекти, но и ще направите устойчив избор за вашето здраве! При нас ще намерите качествена био козметика на световно известни брандове с гарантирано качество. Ще откриете натурална козметика в нашите био магазини в София и био магазин Пловдив. Също така може да ги закупите и от нашия онлайн магазин www.bio-market.bg

 

Публикувано от:

Лучия Дончева
Аз съм Лучия и съм мениджър онлайн продажби в bio-market.bg. С моите текстове се стремя да споделя полезна информация и вдъхновяващи истории за здравословния начин на живот. Моята страст към био продуктите и устойчивите практики ме кара да изследвам най-новите тенденции и да ги споделя с читателите, за да ги подпомогна в техния път към по-здравословен и екологичен начин на живот. С удоволствие споделям своите знания и опит с вас, надявайки се да ви вдъхновя да направите устойчиви и здравословни избори в ежедневието си.