Владетелката на Древен Египет, Клеопатра, е смятана за една от най-красивите жени от онова време. И за да запази красотата на кожата си, тя всеки ден се е къпела в магарешко мляко. Освен това Хипократ, бащата на медицината, предписва магарешко мляко за различни заболявания, включително треска, рани и т.н. Освен тези ползи, доказали се в древността, магарешкото мляко има четири пъти повече витамин С от кравето мляко. Така че не е тайна, че магарешкото мляко е източник на хранителни вещества както за кожата, така и за тялото. Нека да видим как?

Използва се против стареене и за заздравяване на кожата

Млякото съдържа есенциални мастни киселини, които действат като мощни анти-стареещи и лечебни свойства. Тези мастни киселини размиват бръчките по кожата и спомагат за регенерирането на увредената кожа. Освен това, магарешкото мляко съдържа и антибактериални свойства, които са ефективни при лекуване на кожни раздразнения и зачервявания. Това е причината много често да се влага в козметични продукти като крем за лице с магарешко мляко или лосион за тяло.

Антиоксидантно и богато на хранителни вещества

Известно като естествен еликсир на младостта, магарешкото мляко е пълно с антиоксиданти и хранителни вещества. Съдържа витамин Е, аминокиселини, витамини А, В1, В6, С, Е, Омега 3 и 6. Тези свойства заедно го правят богата съставка, когато става дума за лечение на кожата. Освен това, витамин D е друга важна съставка за човешката кожа и основният източник за получаването му е чрез излагане на ултравиолетови лъчи. В същото време твърде много ултравиолетови лъчи имат неблагоприятен ефект върху кожата. Ето защо магарешкото мляко действа като чудесен заместител, тъй като естествено съдържа витамин D. Като цяло, ако това мляко се прилага често, то има блестящ ефект, като същевременно прави кожата да изглежда по-свежа. Можете да го намерите под формата на сапун с магарешко мляко или овлажнител за тяло.

Овлажнител и омекотител за кожа

Вече е добре известен фактът, че това мляко действа като мощен овлажнител за кожата. Освен това, ако магарешкото мляко се използва постоянно, то действа като чудесно почистващо средство, както и помага за поддържане на кожата здрава, хидратирана и мека.
Ето защо магарешкото мляко със своите лечебни, хранителни и подмладяващи свойства за кожата бързо се налага като ключова съставка за грижа за кожата. Има го в различни варианти на сапун, шампоан, крем или лосион за тяло с магарешко мляко

Какви продукти с магарешко мляко ще намерите в нашия магазин?

В нашия магазин за био храни и козметика ще откриете над 20 козметични продукта, които съдържат магарешко мляко. 
Най-добрите френски производители са създали нежни сапуни, шампоани, кремове, лосиони за тяло и дори таблетки за вана, в които се съдържа този древен еликсир на младостта. 
Всички наши артикули са с най-високо качество и винаги на най-добра цена. 
Избирайки козметика от нашия био магазин, вие си гарантирате, че ще получите висококачествен, сертифициран и надежден продукт, който да отговаря на вашите индивидуални нужди. 
Можете да закупите нашите продукти от био магазините ни в цялата страна или да ги поръчате онлайн – бързо, лесно и изгодно. 
Нашият екип от консултанти е на ваше разположение, за да ви помогне да изберете най-добрият козметичен продукт за вас или вашите близки.

Публикувано от:

Мариета Гаванозова
Аз съм Мариета и съм регионален мениджър в Био Маркет. Сертифициран хранителен терапевт съм и йога учител. Храня се изцяло с растителна храна от 7 години. Пиша статиите, за да споделя с всички вас своите знания, опит и умения, които са придобити с много информация от различни източници. Ще се радвам да ви бъда полезна.