Лесна и бърза за приготвяне, тази рецепта с ядково кисело мляко е идеалното лятно лакомство. Гарниран с пресни горски плодове и хрупкави натрошени ядки, това е идеална закуска за горещо време.

Разхладете това лято с този здравословен десерт от замразено кисело мляко. Гарниран с боровинки, ягоди и натрошени бадеми, той е идеален за леки закуски, десерт или дори закуска.

Във века на здравословното хранене и осъзнатото отношение към околната среда, все повече хора търсят алтернативи на традиционните сладоледи, които да отговарят на специалните им диетични изисквания и етични предпочитания. В тази статия ще ви представим как да си приготвите вкусен био веган и безглутенов сладолед без добавена захар у дома.

Защо да изберем веган сладолед пред останалите познати ни на пазара?

Веган сладоледът е изключително полезна алтернатива на традиционния млечен сладолед, особено за хора с лактозна непоносимост или алергии към млечни продукти. Той е направен без участие на животински продукти като мляко или яйца, но в същото време запазва кремообразната и вкусна текстура на обичайния сладолед. Веган сладоледът също така е по-лек и по-добър за хранителните изисквания на тялото.

Радвам се да ви предоставя рецепта за замразен йогурт с ядково кисело мляко, мед и ядково кремче. Това е изключително вкусна и освежаваща десертна наслада, която ще ви хареса, особено през топлите летни месеци.

Ето как се прави:

Съставки:

  • 500 грама ядково кисело мляко ( с кашу , овес кокос или друго )
  • 3 / 4 лъжици мед (можете да регулирате количеството според предпочитанията си за сладост)
  • 2 / 3 лъжици ядково кремче (например ядково масло или друг вид ядков крем)
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт

За декорация: нарязани ядки, плодове по избор ( боровинки, ягоди )

Начин на приготвяне:

  • В голяма купа смесете ядковото кисело мляко, меда и ядковото кремче. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес. Ако искате по-сладък вкус, можете да добавите повече мед, според вашите предпочитания.
  • Добавете ваниловия екстракт и продължете да разбърквате, за да се смесят всички вкусове. 
  • Поставете сметта върху хартия за печене, добавете декорацията от нарязани плодове и ядки и го сложете във фризера да замръзне. Вземете десерта след 1 час. Нарежете го на барчета.
  • Насладете се на вкусната и освежаваща замразена ядково-медена наслада!

Можете да съхранявате замразен йогурт в контейнер във фризера за до няколко седмици. Просто го извадете за около 5-10 минути преди да сервирате. 
Всички необходими продукти за този десерт, може да намерите във цялата верига на Био Маркет, както и на www.bio-market.bg .

Публикувано от:

Лучия Дончева
Аз съм Лучия и съм мениджър онлайн продажби в bio-market.bg. С моите текстове се стремя да споделя полезна информация и вдъхновяващи истории за здравословния начин на живот. Моята страст към био продуктите и устойчивите практики ме кара да изследвам най-новите тенденции и да ги споделя с читателите, за да ги подпомогна в техния път към по-здравословен и екологичен начин на живот. С удоволствие споделям своите знания и опит с вас, надявайки се да ви вдъхновя да направите устойчиви и здравословни избори в ежедневието си.