Когато търсите бърза закуска или леко похапване след училище през есенния сезон, мъфините с ябълка и канела са правилният избор.
Тази лесна рецепта за мъфини с ябълки може да бъде готова за около 30 минути. Те са вкусни, прясно изпечени от фурната, но също така са супер меки и влажни на следващия ден. Идеален за споделяне с приятели.
Толкова са лесни за приготвяне и са идеални за бърза закуска или следобеден снак. Тези мъфини се приготвят бързо и лесно, нямате нужда от миксер и са готови за по-малко от половин час. За всички, които не искат да правят компромис с вкуса или текстурата, дори без да използвате яйца, може да създадете здравословна рецепта за похапване за десерт.
Страхотни сами по себе си, но още по-добре нарязани и намазани с масло или поръсени с кафява захар за вкусна закуска!
1. Първо смесете всички течни съставки в голяма купа. Добавете сухите и разбъркайте добре, докато няма повече бучки. Напълнете тестото във формички за мъфини и печете на 180 градуса около 20 минути до златисто кафяво и оставете да изстине напълно.
2. През това време пригответе ябълковия пълнеж: Сложете парченцата ябълка да заврят с малко вода (приблизително 3-4 супени лъжици) в малка тенджера. Гответе, докато парчетата ябълка омекнат. Сега пюрирайте с ръчен пасатор, докато около половината от масата стане на пюре, но все още има малки парченца в нея. Добавете канелата и захарта и оставете сместа да се охлади малко.
3. Изрежете кръгла дупка с дълбочина около 3 см. В мъфина. Добавете 1-2 ч.ч от плънката. Можете да се насладите на мъфина веднага или да го украсите с глазура.
Търсене
Свързани продукти