Една от любимите ни вкусови комбинации е бял шоколад и смокини. 

Този веган тарт с бял шоколад е идеалният летен десерт. Използвайки естествени и здравословни съставки, този тарт е веган, без глутен и без рафинирана захар! Отгоре поставете смокини или ядливи цветя за украса или просто разпръснете очарователния нар.

Ако искате да направите лесен, здравословен и красив тарт, с уникален вкус и изцяло веган, опитайте тази рецепта. 

Това, което ще заобичате в него е, че се прави наистина лесно и изглежда толкова красиво. Освен това е веган, без глутен и без рафинирана захар – наистина си заслужава.

Приготвянето на вегански десерти може да бъде трудно и понякога скъпо, ако нямате някои от съставките в килера си. Кокосовото масло, кленовият сироп, семената и ядките са основни продукти в кухнята ако искате да правите по-здравословни лакомства, това са задължителни съставки.

Веганският бял шоколад може да бъде труден за намиране, но има толкова добър вкус, че няма да забележите разликата. 

За тарта с бял шоколад и смокини са ви необходими:

За основата:

За плънката:

За украсата:

  • смокини
  • конопени семена
  • нар

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 175 °C. За основата смесете всички сухи съставки в кухненския робот до получаване на брашнеста консистенция. Добавете останалите съставки и разбъркайте отново, сместа вече трябва да е малко лепкава.

2. Намаслете форма за тарта с диаметър 15 см (за предпочитане с основа, която може да се маха) и разпределете сместа равномерно върху основата и стените и притиснете силно. Печете 10-15 минути до златисто кафяво.

3. За пълнежа сложете конопеното мляко и агар-агара да заври в малка тенджера, като разбърквате. След като сместа заври, отстранете от котлона и разбъркайте шоколада и ядковото масло, докато се разтворят. Оставете да се охлади за 10 минути (през това време и сместа ще стане по-кремообразна) и след това я напълнете във формата. Охладете в хладилника поне 3 часа, след което украсете и се насладете на студено.

Публикувано от:

Мариета Гаванозова
Аз съм Мариета и съм регионален мениджър в Био Маркет. Сертифициран хранителен терапевт съм и йога учител. Храня се изцяло с растителна храна от 7 години. Пиша статиите, за да споделя с всички вас своите знания, опит и умения, които са придобити с много информация от различни източници. Ще се радвам да ви бъда полезна.