Насладете се на тези супер вкусни веган какаови понички без глутен или ги поръсете с допълнително цветни лакомства.
Въпреки че може да изглежда, че магазин за понички се появява на всеки ъгъл в наши дни, очевидната ни мания за това лакомство във формата на пръстен не е нищо ново.
Вярвате или не, това пържено сладко изделие всъщност може да ви бъде от полза. Захарта в поничките помага за концентрацията и паметта.
Не бързайте да бягате до най-близката пекарка а погледнете тази бърза рецепта за мега вкусни какаови понички, които може да си направите в домашни условия. Те са без глутен с какао и вкусен ванилов аромат. Кокосовата захар ги прави още по-предпочитани, в сравнение с тези по магазините с рафинирана захар. Лешниковото мляко пък отключва врати и за веганите да похапнат от тази вкусотия.
Вижте какво е необходимо за да я сътворите.
За поничките:
За глазурата:
За гарниране:
1. За тестото добавете овесените ядки, лешниците, кокосовата захар и солта в кухненски робот и бъркайте, докато съставките достигнат брашнеста консистенция.
2. Добавете какаото на прах, фурмите, лешниковото мляко и екстракта от ванилия и разбъркайте, докато получите консистенция на тестото.
3. Разделете тестото на 8 части и ги разточете на колбаси, преди да ги поставите в силиконова форма за понички (ако нямате форма, можете да ги оформите на понички с ръце).
4. Поставете ги във фризера за 30 минути.
5. Пригответе глазурата, като смесите разтопения шоколад с 2 с. л. лешниково масло.
6. Добавете внимателно другите 2 супени лъжици лешниково масло през сместа, за да оставите мраморен ефект.
7. Извадете поничките от силиконовата форма и потопете едната страна в глазурата.
8. Поставете ги върху тава/чиния, постлана с хартия за печене, и замразете за 10 минути, за да стегнат.
9. Поръсете малко нарязани лешници върху глазурата и ги поставете обратно във фризера за още 5 минути преди сервиране.
Търсене
Свързани продукти