Насладете се на тези супер вкусни веган какаови понички без глутен или ги поръсете с допълнително цветни лакомства.

Въпреки че може да изглежда, че магазин за понички се появява на всеки ъгъл в наши дни, очевидната ни мания за това лакомство във формата на пръстен не е нищо ново.

Вярвате или не, това пържено сладко изделие всъщност може да ви бъде от полза. Захарта в поничките помага за концентрацията и паметта.

Не бързайте да бягате до най-близката пекарка а погледнете тази бърза рецепта за мега вкусни какаови понички, които може да си направите в домашни условия. Те са без глутен с какао и вкусен ванилов аромат. Кокосовата захар ги прави още по-предпочитани, в сравнение с тези по магазините с рафинирана захар. Лешниковото мляко пък отключва врати и за веганите да похапнат от тази вкусотия. 

Вижте какво е необходимо за да я сътворите.

Съставки:

За поничките:

  • 1⁄2 чаша лешници
  • 1⁄4 ч. л. хималайска розова сол
  • 1⁄3 чаша кокосова захар (използвайте малко по-малко, ако предпочитате!)
  • 1 супена лъжица ISWARI - БИО КАКАО НА ПРАХ
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • 2 супени лъжици лешниково мляко
  • 6 фурми меджул (без костилки)

За глазурата:

  • 1⁄2 чаша подходящ за вегани шоколад (разтопен)
  • 4 супени лъжици лешниково масло

За гарниране:

Начин на приготвяне

1. За тестото добавете овесените ядки, лешниците, кокосовата захар и солта в кухненски робот и бъркайте, докато съставките достигнат брашнеста консистенция.

2. Добавете какаото на прах, фурмите, лешниковото мляко и екстракта от ванилия и разбъркайте, докато получите консистенция на тестото.

3. Разделете тестото на 8 части и ги разточете на колбаси, преди да ги поставите в силиконова форма за понички (ако нямате форма, можете да ги оформите на понички с ръце).

4. Поставете ги във фризера за 30 минути.

5. Пригответе глазурата, като смесите разтопения шоколад с 2 с. л. лешниково масло.

6. Добавете внимателно другите 2 супени лъжици лешниково масло през сместа, за да оставите мраморен ефект.

7. Извадете поничките от силиконовата форма и потопете едната страна в глазурата.

8. Поставете ги върху тава/чиния, постлана с хартия за печене, и замразете за 10 минути, за да стегнат.

9. Поръсете малко нарязани лешници върху глазурата и ги поставете обратно във фризера за още 5 минути преди сервиране.

 

Публикувано от:

Цветелина Няголова
Аз съм Цветелина и съм мениджър на Био Маркет. Като мениджър в Био Маркет, организирам екипа си и осигурявам плавното функциониране на магазина. Екипната работа е сърцето на успеха в Био Маркет. За мен като мениджър е от съществено значение да насърчавам сътрудничеството, да вдъхновявам и подкрепям членовете на екипа, за да постигнем общите цели. Проявеното взаимопомощ и споделената отговорност създават не само продуктивност, но и усещане за общност и доверие помежду си. Моята роля включва водене на инвентаризация, осигуряване на качествени био продукти и гарантиране на отлично обслужване на клиентите. Работата ми изисква непрекъснато следене на новите тенденции в био индустрията и грижа за балансирано предлагане на разнообразни продукт.