Тофу се прави от соевa извара. Естествено е без глутен и с ниско съдържание на калории. Не съдържа холестерол и е отличен източник на желязо и калций.
Той е важен източник на протеини, особено за вегани и вегетарианци. Тофу се предлага за закупуване в магазини за здравословни храни и онлайн.
Също така съдържа изофлавони като фитоестрогени. Изофлавоните могат да имат свойства както на естроген агонист, така и на естроген антагонист. Те могат да помогнат за предпазване от някои видове рак, сърдечни заболявания и остеопороза. Прекомерната консумация обаче може да представлява и някои рискове.
Тофу се прави чрез коагулиране на соево мляко за създаване на извара. След това изварата се пресова и уплътнява в желатиновите бели блокчета, разпознати като тофу.
Диета, която съдържа разнообразни храни на растителна основа, изглежда допринася за цялостното здраве и благополучие и по-нисък риск от състояния като затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания.
Може да подобри кожата и косата, да повиши енергията и да помогне за поддържане на здравословно тегло.
Изследванията свързват тофу, с неговите високи нива на изофлавони, с по-нисък риск от няколко заболявания, свързани с възрастта и начина на живот.
Представяме ви един интересен прочит на традиционната салата Капрезе, в нейният веган варинт с тофу.
Вижте какво ви е необходимо за нея.
Търсене
Свързани продукти