Тофу се прави от соевa извара. Естествено е без глутен и с ниско съдържание на калории. Не съдържа холестерол и е отличен източник на желязо и калций.

Той е важен източник на протеини, особено за вегани и вегетарианци. Тофу се предлага за закупуване в магазини за здравословни храни и онлайн.

Също така съдържа изофлавони като фитоестрогени. Изофлавоните могат да имат свойства както на естроген агонист, така и на естроген антагонист. Те могат да помогнат за предпазване от някои видове рак, сърдечни заболявания и остеопороза. Прекомерната консумация обаче може да представлява и някои рискове.

Тофу се прави чрез коагулиране на соево мляко за създаване на извара. След това изварата се пресова и уплътнява в желатиновите бели блокчета, разпознати като тофу.

Диета, която съдържа разнообразни храни на растителна основа, изглежда допринася за цялостното здраве и благополучие и по-нисък риск от състояния като затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания.

Може да подобри кожата и косата, да повиши енергията и да помогне за поддържане на здравословно тегло.

Изследванията свързват тофу, с неговите високи нива на изофлавони, с по-нисък риск от няколко заболявания, свързани с възрастта и начина на живот.

Представяме ви един интересен прочит на традиционната салата Капрезе, в нейният веган варинт с тофу. 

Вижте какво ви е необходимо за нея.

Съставки:

Начин за приготвяне:

  • Нарежете тофуто и домата на филийки. Загрейте олиото в тиган и
  • запържете тофуто до златисто от двете страни. Оставете тофуто настрана да изстине.
  • Подредете тофу и домати в чиния в кръг. Изсипете BIO PLANETE - БИО МАСЛО ЗА САЛАТА ВЪРДЖИН върху тофуто и кръгчета домат. Подправете със сол и черен пипер.

Публикувано от:

Венимира Борисова
Здравейте! Аз съм Венимира - консултант в био магазин Bio Market. Със своите текстове се стремя да ви вдъхновявам към поддържане на здравословни навици и да ви споделя опита, знанията и уменията си. Моята цел е да ви мотивирам към "health life" стил на живот, като ви предоставя най-новата информация за био и натурални продукти. Следете моите статии, за да откриете вълнуващи рецепти, полезни съвети и вдъхновение за постигане на баланс между здравето и природата!