Каквато и да е причината да станете веган, не позволявайте това да ви попречи да постигнете вашите фитнес цели! Никога не е имало по-разнообразно и висококачествено предлагане на веган протеинови прахове, веган протеинови храни и други добавки, колкото в момента. 

Разгледайте нашата гама тук в Bio market, за да откриете кои продукти могат да ви помогнат да се представите по най-добрия начин в залата и да подпомогнат възстановяването ви.

Какво е веган протеин?

Ако сте веган от скоро, може би се чудите как може да има протеин на прах, който да е без животински и млечни съставки? Не идва ли от месо и млечни продукти? 
Е, растенията също имат белтъчини! Помислете за това, кравите и другите селскостопански животни ядат предимно растения и телата им ги превръщат в протеини. Така че консумацията на веган протеинови шейкове и други продукти от растителен произход просто доставя на човешкото тяло растителните белтъчини, които и животните също консумират. Интересно, нали?

От какво се прави веган протеинът?

Вероятно, вече консумирате много вегански протеин чрез вашата диета. Спанак, нахут, леща, киноа, фъстъци, спирулина, бадеми и едамаме са добри източници на веган протеин – и са пълни с други хранителни вещества като витамини, минерали и здравословни мазнини.

Когато става дума за веган протеин на прах, най-популярните съставки са соя, грах, коноп и ориз. Соевият, конопеният и граховият протеин се считат за „пълноценни протеини“, което означава, че съдържат всички незаменими аминокиселини (тези, които телата ни не могат да произведат), точно както месото и суроватъчният протеин. Непълноценните растителни протеини като оризов протеин, могат да се смесват с други, за да се гарантира, че всички аминокиселини са в готовия продукт.

Защо имаме нужда от протеин?

Телата ни се нуждаят от протеини, за да поддържат много телесни функции. Това е от съществено значение – и повечето от нас получават достатъчно протеин (0,75 g протеин на kg телесно тегло), за да поддържат относително неактивен начин на живот. Въпреки това, след като започнем да тренираме, телата ни се нуждаят от повече белтъчини, за да възстановят нашите усилено работещи мускули. Това е мястото, където протеиновите прахове и протеиновите блокчета се намесват – помагайки ни да захраним телата си правилно и да разбием нашите фитнес цели.

Какви видове веган протеин има в Bio Market?

Ние предлагаме хранителни добавки на едни от най-добрите производители на спортни добавки. Те са предложили варианти и за вегани, включително:

При нас ще получите разнообразието, от което се нуждаете, за да поддържате добрата си форма и в същото време да се наслаждавате на различни шейкове. Освен, че предлагаме различни комбинации от белтъчни източници, ние ви предоставяме разнообразие от вкусове. Знаем колко е важно да консумирате вкусен протеинов шейк и не искаме да ви лишаваме от възможността да се насладите на вкусове като шоколад, ягода, ванилия или банан. 

Веган BCAA

Какво представляват BCAA? 
Аминокиселините с разклонена верига BCAA не могат да бъдат произведени от нашите тела, но са ключови, когато става въпрос за подхранване на тялото ви по време на тренировка. Левцин, изолевцин и валин съставляват приблизително 1/3 от скелетните мускули в човешкото тяло и е доказано, че помагат за намаляване на мускулната умора и изграждане на мускули след тренировка. Не се лишавайте от тях, когато можете да се възползвате от веган БЦАА от Now Foods например. В капсулна форма, много лесни за употреба, тези веган БЦАА доставят на мускулите ви незаменими аминокиселини за растеж и възстановяване. 

Веган креатин

Креатинът е една от най-популярните спортни добавки, която ни помага да натрупаме мускули и да увеличим физическото представяне. Произвежда се от телата ни по естествен път и тъй като единственият друг естествен източник са животински продукти, веганите и вегетарианците трябва да приемат добавки, ако искат да имат в тялото си достатъчно от тази тази съставка, поддържаща мускулите.
Отново Now Foods предлага веган вариант на креатин на прах, който може да се комбинира с останалите ви добавки, за да подсигури сила, енергия и обем на мускулите. 

Bio-market е до вас при избора на най-добрите добавки на растителна основа. Не се колебайте, свържете се с нас, за да ви помогнем да направите най-добрия избор, съобразен с вашите нужди и бюджет. 
Поръчайте от нашия сайт и се възползвайте от:

  • Винаги най-добра цена
  • Бърза доставка
  • Изчерпателна информация за всеки артикул

Публикувано от:

Цветелина Няголова
Аз съм Цветелина и съм мениджър на Био Маркет. Като мениджър в Био Маркет, организирам екипа си и осигурявам плавното функциониране на магазина. Екипната работа е сърцето на успеха в Био Маркет. За мен като мениджър е от съществено значение да насърчавам сътрудничеството, да вдъхновявам и подкрепям членовете на екипа, за да постигнем общите цели. Проявеното взаимопомощ и споделената отговорност създават не само продуктивност, но и усещане за общност и доверие помежду си. Моята роля включва водене на инвентаризация, осигуряване на качествени био продукти и гарантиране на отлично обслужване на клиентите. Работата ми изисква непрекъснато следене на новите тенденции в био индустрията и грижа за балансирано предлагане на разнообразни продукт.