Когато искате бърз азиатски обяд, вече можете да си направите свой собствен, без да се налага да харчите много пари за поръчване на храна за вкъщи. Тази рецепта за нудълс с тиква и тофу е супер бърза за приготвяне, с много лесни съставки, които вече имате в килера си. Освен това те са ароматни и вкусни и ще спрат глада ви.

Няма нужда да запазвате тази рецепта специално за вегани: това ястие с нудли ще спечели всяка тълпа, независимо от хранителните нагласи. Тук тофу се смесва с чесън, подправки на прах. За тази рецепта не забравяйте да използвате твърдо тофу, тъй като има повече здравина. 

Рецептата отнема общо 20 минути и няма да можете да им се наситите. Ето колко са хубави и вкусни наистина. За хората, които обичат азиатска храна, тя може да изглежда плашеща в началото, но е наистина бърза и лесна, а резултатите винаги са вкусни и засищащи.

Ето какво да вземете, за да направите този вкусен веган обяд!

Съставки:

Начин на приготвяне:

1. В тиган с незалепващо покритие сложете струйка зехтин, люта чушка, лук и наситнен чесън.

2. Когато започнат да покафеняват, добавете нарязаното на кубчета тофу, бадемите и куркумата и черния пипер.

3. През това време обелете тиквата и подгответе нудлите.

4. Сложете ги в тенджера с вряща вода, посолете и варете 3 минути.

5. Отцедете и добавете към запърженото тофу и бадеми.

6. Накрая поръсете с наситнен кориандър.

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!