За всички фенове на лазаня: нисковъглехидратна и супер вкусна, опитайте тази рецепта за лека храна: свежата, вкусна и веган лазаня от тиквички е подходяща за всички.

Интересна интерпретация на популярната италианска класика, тази сурова „лазаня“ е чудесен начин да увеличите приема на зеленчуци. Тънко нарязани панделки от тиквички са наслоени със крема сирене, което със сигурност ще впечатли и най-изискания вкус.

Преминаването към зеленчукова лазаня е чудесен диетичен избор, дори ако не сте вегетарианец. Поради допълнителните хранителни вещества, открити в някои зеленчуци, тази версия на лазаня гарантирано ще осигури някои допълнителни ползи.

Не само че е забавно да се прави и да се яде, сервирането на зеленчукова лазаня на вашите гости на партито може да ги вдъхнови да се хранят здравословно, осъзнавайки, че дори здравословната храна може да има също толкова добър вкус, което от своя страна помага за създаването на здравословен начин на живот.

Съставки: За 2 порции

Начин на приготвяне:

1. С мандолина или остър нож нарежете тиквичките на дълги тънки ленти, подобни на кори за лазаня.

2. В купа намачкайте Bedda - Веган алтернатива на Фета сирене с вилица. След това добавете 2 супени лъжици от саламурата и, наситнения босилек и киселото мляко и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.

3. За приготвяне сложете няколко от лентите тиквички в чиния. След това намажете с Веган Крема сирене с паприка и покрийте с малко нарязани домати.

4. Покрийте с ленти от тиквички и натрошете няколко рулца Bedda - Mини ролца крема сирене за мазане със средиземноморски подправки.

5. Отново покрийте с ленти тиквички и намажете със сместа от със саламурата и босилека. Повторете всеки слой, докато се използват всички ленти от тиквички и пълнеж.

6. Сервирайте веднага с топинг по ваш избор.

Публикувано от:

Мариета Гаванозова
Аз съм Мариета и съм регионален мениджър в Био Маркет. Сертифициран хранителен терапевт съм и йога учител. Храня се изцяло с растителна храна от 7 години. Пиша статиите, за да споделя с всички вас своите знания, опит и умения, които са придобити с много информация от различни източници. Ще се радвам да ви бъда полезна.