Стремите се към бързо плажно тяло, вижте тези 10 лесни съвети, които сме ви подготвили от Био маркет и постигнете тази цел за лято 2022.

Лято 2022 бързо наближава и тъй като плажовете започват лека полека да ни привикват, всички се питат  как да се приготвят за лятото и да се сдобият с това жадувано плажно тяло.

Научете някои от любимите ни съвети и трикове, които ще ви помогнат да свалите телесните мазнини бързо и ефективно точно навреме за лятото. Следвайте тези лесни съвети за убийствено плажно тяло.

Намалете въглехидратите

Всяка седмица преди лятото опитайте да изтеглите около 25 грама въглехидрати от диетата си, като същевременно добавяте около 10 грама протеин. Това ще помогне на тялото да използва по-добре мазнините за гориво, ще увеличи термичния ефект на храната, ще поддържа мускулите и ще помогне за отделянето на излишната вода.

Правете кардио на празен стомах

Въпреки че изследванията са противоречиви относно това дали кардиото е по-ефективно на гладно, повечето специалисти вярват, че това е най-доброто време за изгаряне на мазнини.

Суплементирайте правилно

Опитайте всяка сутрин когато се събудите, да вземете термогенен фет бърнър или поне 200 mg кофеин и да изпийте около 10 грама BCAA.

Правенето на това преди кардиото на гладно не само ще увеличи ефекта на топене на мазнините чрез повишаване на метаболизма, но също така ще помогне да запазите мускулната маса непокътната и ще ви даде енергия за захранване през вашата тренировка.

В био магазин Био маркет ще намерите богат асортимент от здравословни хранителни добавки на добри цени и от доказани доставчици.

Възползвайте се от силата на суперсетове и дропсетовете

Когато основната цел е намаляването на телесните мазнини, е страхотна идея да направите тренировките си с тежести по-интензивни чрез използването на суперсетове и дропсети.

Тези техники са не само страхотни за стимулиране на мускулния растеж, но също така ще повишат сърдечната честота, ще ускорят метаболизма ви, ще изгорят повече калории и ще изтласкат естествения хормон на растежа през покрива.

Разделете кардиото си

Ако целта ви е 60 минути кардио за деня, например, ще имате по-добри резултати, като разделите това време между две или дори три сесии, отколкото да правите всичко наведнъж. Може да се събудите и да направите 30 минути кардио на гладно, още 15 минути след тренировка и последните 15 преди последното хранене.

Тази стратегия ще поддържа метаболизма повишен през целия ден, което ви превръща в машина за изгаряне на мазнини.

Използвайте сложни движения

Ще изгорите дяволски много повече калории, както и ще стимулирате по-високи нива на естествени хормони, които унищожават телесните мазнини, ако съсредоточите тренировките си върху сложни упражнения като клекове, мъртва тяга, преси от пейка и набирания, отколкото фитнес машините. 

Изключете въглехидратите от закуската си

Сутрин нивата ни на кортизол са в най-високата си точка (освен веднага след тренировка). Изследванията показват, че докато кортизолът разгражда мускулната тъкан, той е още по-катаболен за мастните клетки при покачване.

Колкото по-дълго държите въглехидратите извън системата си, толкова по-дълбок ще бъде ефектът на кортизола и това ще направи кардиото на гладно още по-мощен инструмент.

Разнообразете кардиото си

Някои проучвания показват, че HIIT кардиото е по-ефективно при изгаряне на мастна тъкан, отколкото стационарното състояние, докато други показват обратното. Истината е, че и двата вида кардио тренировки трябва да бъдат част от вашата програма.

Това, което намираме за много ефективно, е да разделите кардиото си, както беше предложено по-рано, в схема 30/15/15 (ако целта е един час дневно), като първата сесия е стабилна, а следващите две по-кратки HIIT.

Останете охладени

Докато идеята да поддържате дома си малко хладен е неудобна за някои, това всъщност е ефективен начин за стимулиране на BAT или кафява мастна термогенеза. Разбира се, използването на тази практика няма да стопи килограми мазнини на ден, а е просто още един начин да се възползвате от това как работи тялото.

Поемете контрол над глада

Нека си го кажем, наличието на калориен дефицит, който е необходим за отслабване, не винаги е разходка в парка. Има моменти, в които кръвната ви захар ще спадне, коремът ви ще се свие и ще се изкушите да изядете огромна торба за облекчение. Резултатът в този случай обаче е със сигурност не е много полезен, когато целта е коремна преса за кратко време.

Да станем във форма изглежда сравнително трудно процес. Това не само е чудесен начин да подобрите здравето си, но и да останете щастливи и да водите активен начин на живот. Въпреки това, също толкова важно е да го направите по правилния начин. Всеки иска да отслабне по-бързо, но ако го правите хаотично, загубата на тегло няма да е здравословна и може да ви донесе повече вреда, отколкото полза. От избора на правилния режим и тренажори до стремежа към устойчиви цели, има много по-малки стъпки, които забравяме да вземем предвид, докато гледаме по-голямата цел да отслабнем или да останем във форма.

Ние от онлайн магазин Био маркет желаем успех и постоянство на всички.

Публикувано от:

Мариета Гаванозова
Аз съм Мариета и съм регионален мениджър в Био Маркет. Сертифициран хранителен терапевт съм и йога учител. Храня се изцяло с растителна храна от 7 години. Пиша статиите, за да споделя с всички вас своите знания, опит и умения, които са придобити с много информация от различни източници. Ще се радвам да ви бъда полезна.