Вие също ли сте любител на ягодите?
Тогава това ягодово тирамису е точно за вас! Това тирамису е толкова лесно за приготвяне, супер вкусно и също напълно веганско. Страхотен вегански десерт за лятото и идеален и за вашите гости.
Тирамису е традиционен италиански десерт.
Доста лесно е да направите тирамису без никакви животински продукти. Освен това така можете дори да направите десерта малко по-здравословен, без да жертвате вкусния вкус.
Опитайте това Веганско ягодово тирамису - лесна рецепта, която ще удиви всеки.
Всичко необходимо за приготвянето на това сладко изкушение можете да намерите в нашия онлайн био магазин.
Съставки:
Начин на приготвяне:
- Сложете 400 грама ягоди и ваниловата захар в блендер и пасирайте с пулсова функция няколко пъти, докато всичко стане на пюре.
- Нарежете 100 грама ягоди на ситни кубчета и ги смесете в ягодовото пюре заедно със семената чиа. Разбъркайте добре и оставете да се сгъсти за 1-2 часа.
- Междувременно разбийте сметаната за разбиване BEDDA до твърд сняг. Бавно добавете пудрата захар. В зависимост от вкуса може да се добави още захар.
- Нарежете на ситно останалите ягоди.
- Смесете портокаловия ликьор и сока от ревен в купа.
- Тирамисуто може да се приготви или в голяма купа или в отделни чаши. Потопете парче сухар в сместа от сок и го поставете на дъното на съда. Повторете за голям съд, докато дъното се покрие напълно.
- В купата сложете половината разбита сметана върху сухара и намажете, иначе разпределете половината разбита сметана в отделните чаши. След това добавете половината от втасалата ягодова смес и я разпределете. След това отгоре поставете половината резени ягоди.
- Наредете втори слой сухари, бита сметана, ягодов микс и резени ягоди.
- Поставете тирамисуто в хладилника за една нощ. Сервирайте с допълнително бита сметана.