Любителите на панакота, това е за вас. Представете си, че обикаляте остров с този тропически десерт с апетитно манго.
Панакота със сусам и манго е бързо ястие със сметана, която се сгъстява с агар агар и се добавя манго за да постигне този неповторим свеж летен вкус. Това е популярен италиански десерт.
Панакотата често се сервира с кули от горски плодове или сос от карамел или шоколад. Но вместо кули или сос, предлагаме в комбинация със сусам и манго. Звучи толкова добре, че няма как да не искате да го опитате. Агар-агар е вегетарианска версия на желатина, която се използва тук. Може да изберете манго по избор или цяло или готово пюрирано или сладко с манго.
Това прави една хубава идея за десерт за вечеря, тъй като може да се приготви преди това и да се сервира охладен. Има страхотен вкус и доставя уникална наслада.
Мангото се обелва, нарязва на кубчета и се пюрира. Разбъркайте половината от прахообразния агар в около три с.л. студена вода до гладкост. Загрейте пюрето от манго в тенджера, разбъркайте сместа с агар с бъркалка и оставете да къкри за две минути при непрекъснато бъркане. Сложете готовата мангова смес във формата за хляб, разстелете и охладете за около 20 минути.
Поставете останалите съставки в тенджера и разбъркайте. Загрейте тигана и оставете всичко да къкри за 5-8 минути. Разпределете сместа върху основата от манго и оставете да изстине. Преди сервиране добавете щипки сусам.
Търсене
Свързани продукти