Любителите на панакота, това е за вас. Представете си, че обикаляте остров с този тропически десерт с апетитно манго.

Панакота със сусам и манго е бързо ястие със сметана, която се сгъстява с агар агар и се добавя манго за да постигне този неповторим свеж летен вкус. Това е популярен италиански десерт.

Панакотата често се сервира с кули от горски плодове или сос от карамел или шоколад. Но вместо кули или сос, предлагаме в комбинация със сусам и манго. Звучи толкова добре, че няма как да не искате да го опитате. Агар-агар е вегетарианска версия на желатина, която се използва тук. Може да изберете манго по избор или цяло или готово пюрирано или сладко с манго.

Това прави една хубава идея за десерт за вечеря, тъй като може да се приготви преди това и да се сервира охладен. Има страхотен вкус и доставя уникална наслада.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Мангото се обелва, нарязва на кубчета и се пюрира. Разбъркайте половината от прахообразния агар в около три с.л. студена вода до гладкост. Загрейте пюрето от манго в тенджера, разбъркайте сместа с агар с бъркалка и оставете да къкри за две минути при непрекъснато бъркане. Сложете готовата мангова смес във формата за хляб, разстелете и охладете за около 20 минути.

Поставете останалите съставки в тенджера и разбъркайте. Загрейте тигана и оставете всичко да къкри за 5-8 минути. Разпределете сместа върху основата от манго и оставете да изстине. Преди сервиране добавете щипки сусам.

Публикувано от:

Ивана Иванова
Казвам се Ивана и съм супервайзър в един от физическите магазини на Bio Market ! Целта на моите статии, които публикувам тук , е да споделям своят опит със здравословният начин на живот, който бихме могли да водим! Полезната информация, първите стъпки към здравословни навици , вкусни и лесни рецепти, информация за био продукти и суперхрани - са само част от знанията ,които ще споделя с Вас!