Що е то био козметика за бебе и защо си заслужава?

Мама и татко не искат нищо друго освен най-доброто за своето скъпоценно малко дете. Новите родители внезапно са хвърлени в свят, пълен с пелени, бебешки продукти и безсънни нощи, изпълнени със стрес и безпокойство, когато се роди бебе. Всъщност родителите са бомбардирани със стотици реклами за бебешки продукти. Следователно те се претоварват от това кои продукти избират за своя малчуган. С множество продукти за грижа за бебето на пазара, изборът на най-добрите за вашето бебе понякога може да се превърне в голямо предизвикателство. Въпреки това, ако искате най-доброто за вашето бебе без компромиси, трябва да изберете натурална козметика за бебе. Има много предимства за използването на органични бебешки продукти за вашето бебе. Независимо дали пазарувате бебешка храна, продукти за грижа за кожата или пелени, трябва да изберете органичната версия на тези продукти поради многото ползи за здравето, предоставени от тях.

Биологичните продукти за бебета обикновено се предлагат с по-висока цена в сравнение със синтетичните бебешки продукти. Следователно за родителите с ограничен бюджет може да им е трудно да инвестират в такива продукти. Поради това родителите трябва да дадат приоритет на това какви биологични бебешки продукти си струват цената, когато пазаруват бебешки продукти на пазара.

Предимства на био козметика за бебе

1) Тя е по-нежна към кожата на бебето

През първите няколко месеца бебетата имат много деликатна кожа. Те тепърва ще разработят здрави клетки, които могат да предпазят кожата от вредни реакции, предизвикани от човешки продукти и промишлени химикали. Дори и най-леките химикали могат да предизвикат алергична реакция или да причинят други значими последици за здравето, които могат да бъдат вредни за здравето на младите.

Органичните бебешки продукти са много по-нежни към бебешката кожа в сравнение с продуктите с химични съединения. Това е така, защото органичните продукти използват предимно естествени съставки и не съдържат химикали като пестициди и различни вредни компоненти.

2) По-малко рискове за здравето

За разлика от възрастните, бебетата имат недоразвити клетки и по-тънка кожа от възрастните. В резултат на това кожата на бебето има значителна уязвимост и намалена устойчивост на бактерии и други вредни съединения. Ето защо родителите трябва да се придържат към естествени, неусложнени продукти за грижа за бебето, които представляват по-малко рискове за здравето.

3) Намален риск от дразнене

Повечето продукти за грижа за кожата съдържат химикали, които могат да предизвикат кожно дразнене, дори при възрастни. Невъзможно е количеството щети, които такива продукти потенциално могат да причинят на кожата на бебето. Бебетата имат много крехка кожа, дотолкова, че педиатрите често препоръчват да се къпят само с вода през първите няколко месеца. Поради това родителите носят отговорност да предпазват кожата на своето бебе, като използват естествени и чисти продукти през ранните години на растеж.

4) Нежно хидратират кожата

Естествено, кожата на бебето е по-податлива на сърбеж и изсушаване. Въпреки че кърмата може да поддържа кожата на бебето хидратирана, то може да не е достатъчно, особено в горещите дни. Използването на естествени продукти с нежни съставки може да ви помогне да свършите работата. Родителите могат да използват такива продукти няколко пъти на ден, тъй като не съдържат никакви добавки и са много нежни към кожата. Органичните продукти също имат съставки, които предотвратяват надраскване и разраняване или напукана кожа, така че родителите не трябва да се притесняват за грижата за кожата на бебето си, когато използват естествени продукти.

Освен това натуралната козметика за бебета не запушва порите на кожата на бебето, оставяйки достатъчно място за дишане. Наличието на достатъчно отворени пори по кожата е от ключово значение за освобождаването на токсините и абсорбирането на важни съставки, които играят съществена роля в растежа.

5) По-малко излагане на токсини

Органичните продукти гарантират по-безопасна и по-здрава опция за родителите, които търсят рентабилни и издръжливи продукти за грижа за бебето. Изборът на органични продукти за бебето гарантира здравословен и естествен живот. Родителите не трябва да се притесняват, че бебетата ще влязат в контакт с токсини, които могат да увредят кожата или други важни органи като очите.

6) Всички са доволни

Повечето родители приемат, че естествените продукти за грижа за бебето са скъпи въз основа на първоначалната цена на закупуване. Въпреки това, някои продукти за грижа за бебето се предлагат на много достъпна цена, както е видно и в биомагазин Био Маркет .

Например, няма да се притеснявате, че бебетата ще се разболеят поради вредното въздействие на химикалите и токсините, открити в неорганичните продукти за грижа за кожата. Това ще ви помогне да спестите пари под формата на медицински разходи. Естествените продукти също издържат по-дълго, така че могат да ви служат дълго време, преди да се наложи да закупите нови.

7) Помага за растежа

Бебетата се нуждаят от специфични хранителни вещества, за да улеснят бързия и последователен растеж. Естествените продукти доставят различни хранителни вещества като витамин D и други, допринасяйки за развитието на бебето. Тези продукти също помагат за развитието на кожни клетки, което води до жизненоважни органи, които могат да устоят на бактерии и микроби.

От друга страна, неорганичните съединения за грижа за бебето идват с различни химикали, които могат да променят химическия състав. Може значително да попречи на растежа и развитието. В допълнение, поради въздействието, тези продукти могат потенциално да имат върху кожата, те също могат да се забавят забавят развитието на кожните клетки, което прави по-лесно за бебето да хване инфекции.

8) Опазва околната среда

Опазването на околната среда се превърна в съществена част от нашето ежедневие и всички ние трябва да играем роля. Родителите могат лесно да допринесат за целите си за опазване на околната среда, като купуват органични продукти за своите бебета. Органичните продукти за грижа за бебето не съдържат никакви токсини, така че не пропускат никакви вредни съединения в околната среда. Освен това, изцяло натуралните продукти са биоразградими, така че се разлагат и се интегрират отново в околната среда, без да увреждат която и да е част от екосистемата.

9) Повече спокойствие

Родителството трябва да бъде една от най-предизвикателните отговорности. За родителите с новородени е още по-трудно, благодарение на това, че постоянно трябва да се тревожат за благосъстоянието на детето си, от това какво ядат до това, което носят, наред с други по-важни фактори. Използването на органични продукти за грижа за кожата премахва една съществена грижа, така че можете да се съсредоточите върху останалото. Родителите, които използват органични продукти за грижа за бебето, не трябва да се притесняват, че децата им ще развият кожни проблеми или обриви. В крайна сметка, какво е по-приятно от това да знаете, че сте направили всичко, за да запазите детето си здраво?

Защо да изберете био козметика от Био Маркет?

В заключение, всеки родител трябва винаги да търси натурални продукти за грижа за бебето за своите малки, когато е възможно. Те намаляват излагането на бебето на токсини, тъй като тези продукти не съдържат никакви химикали. Те също така помагат за развитието на кожата чрез хидратация и доставка на важни хранителни вещества, допринасяйки за по-добро здраве. Закупувайки натурални продукти за грижа за бебето, родителите също играят роля в опазването на околната среда и печелят спокойствие. 

Разгледайте богатия асортимент от био козметика за деца и бебета в онлайн магазин за био продукти Био Маркет, както може и да я потърсите в нашите физически магазини в София и Пловдив. Всички продукти са сертифицирани и от доказани източници и брандове. Предлаганите цени са достъпни и ще затвърдят мненията за тях. Потърсете също така био козметика за коса, лице, тяло и превърнете професионалната грижа за вашата кожа в лесна задача. 

Публикувано от:

Илияна Шуманска
Здравейте! Аз съм Илияна, а моята страст към здравословното хранене и интересът ми към био продуктите ме вдъхновяват да споделя знанията си с вас. Вярвам в силата на чистата и натурална храна за подпомагане на нашето здраве и благосъстояние. Следя последните тенденции в света на био и органичните продукти, за да ви предоставя актуална информация и вдъхновение за здравословния начин на живот. С моите статии ще ви насочвам към вкусни и здравословни рецепти, както и към полезни съвети за избора на най-качествените продукти.