Знаем, че за да имате красива кожа и за да запазите тена си по-дълго, трябва внимателно да овлажнявате и подхранвате кожата си в дълбочина, но защо и как? В тази статия ви даваме всичко, което трябва да знаете за хидратирането и подхранването на кожата ви!

Каква е разликата между хидратиране и подхранване на кожата ви?

Хидратира или подхранва? Често има объркване между тези два термина. Тези две думи да не са синоними, а се допълват. Кожата на лицето и тялото има нужда да бъде хидратирана... но и подхранена! Това не е едно и също нещо: когато ни кажат за хидратиращо мляко, често сме склонни да мислим за успокояваща и свежа грижа, докато споменаването на подхранващо мляко може да ни накара да мислим повече за комфортна грижа. 
Кожата се нуждае от воднисти съставки или съставки, богати на овлажняващи активни съставки, за да бъде добре хидратирана, но също така се нуждае от липиди и мастни вещества (като масла и лосиони), за да бъде подхранена. Вашият тип кожа, генетика и възраст определят пропорцията на хидратация и подхранване, от които се нуждаете.

Как да разбера дали трябва да подхранвам или овлажнявам кожата си?

Ако кожата ви е изтощена, опъната и набръчкана или омате участъци със суха или лющеща се кожа, тогава кожата ви има липса на хидратация. Ако кожата ви е много чувствителна към външни фактори като вятър, топлина и студ, усещате стягане и кожата ви изглежда много суха, тогава тя се нуждае от похранване.

Защо и как да хидратирам кожата си?

Защо да хидратирам кожата си?

Естествено, кожата губи вода чрез изпаряване. Това явление, наречено трансепидермално за последователите на техническия жаргон, не е изпотяване, а просто механизъм на тялото, който му позволява да стабилизира нивото на хидратация. Много фактори като умора, стрес, замърсяване могат да изсушат кожата и да намалят това ниво на хидратация.

Как да хидратирам кожата си естествено?

Трябва да задържите повече вода в нея, но как? Подобно на нас, кожата има своите ежедневни нужди от вода, за да може да попълни резервите си. Когато я хидратирате, голяма част от тази вода се използва от роговия слой, той е най-повърхностната тъкан на кожата. Другата част от тази вода след това се разпространява в епидермиса и след това се препредава малко по малко към другите слоеве на кожата. Следователно е необходимо да се прилагат процедури, които съдържат вода и съставки с овлажняващи активни съставки като алое вера, флорални води, растителен глицерин или дори мед, който е съставка, която съдържа около 17% вода.

Защо и как да подхраня кожата си?

Защо да подхранвам кожата си?

Липидите са основни и играят решаваща роля за здравината на кожата ни. Те участват в структурата на клетките и стимулират клетъчното обновяване, позволяват образуването на защитна бариера на кожата и по този начин спомагат за задържане на хидратацията. И накрая, липидите поддържат еластичността на кожата и я правят по-свежа. Сухата кожа няма липиди и поради това се дехидратира по-лесно. Тази липса не може да бъде запълнена по естествен път, затова е необходимо да й помогнем и да подхраним кожата с адаптирана грижа.

Какво е естествено подхранване на кожата?

Сухата кожа няма липиди и не произвежда достатъчно себум, който е от съществено значение за защитата на кожата. Следователно е необходимо да се прилагат лечения като млека, богати кремове или масла, които са пълни с тези решаващи мастни киселини, като масло от ший, какаово масло, авокадо и всички растителни масла (особено кокосово масло). масло от сладък бадем, особено подходящо за суха кожа).

Перфектно подхранване и хидратация с Cosmo Naturel

Cosmo Naturel предлага перфектната комбинация между хидратираща и подхранваща грижа благодарение на своите млека за тяло. Млеката са с полуводни, полумаслени формули. Те овлажняват, докато подхранват и следователно защитават епидермиса на кожата за здрава кожа и трайна хидратация. Всъщност, противно на това, което си мислите, кожата трудно абсорбира вода или масло директно. Само когато тези два елемента се смесят, се получава емулсия, която лесно се абсорбира от епидермиса.

Cosmo Naturel предлага млека за тяло, които са сертифицирани органични и формулирани с 99% съставки от естествен произход. Проектирани и произведени в Окситания, те са тествани под дерматологичен контрол. Cosmo Naturel предлага гама за всички нужди на вашата кожа:

Вариант за дехидратирана кожа:
Овлажняващо мляко за тяло с портокал и мандарина – Това е ОРГАНИЧНО сертифицирано мляко за тяло, съставено от 100% ОРГАНИЧНИ растителни активни съставки, формулирани с ОРГАНИЧЕН сок от алое вера, комбинация от растителни масла (сладък бадем и сусам) и глицерин ОРГАНИЧЕН растителен: комплекс от съставки с овлажняващи свойства .
Неговият сладък плодов аромат с цитрусови и мандаринови нотки е 100% натурален и със сигурност ще ви съблазни.

Вариант за суха кожа:
Подхранващо мляко за тяло от ший и сладък бадем - Това ОРГАНИЧНО сертифицирано мляко за тяло е обогатено с органично масло от ший, което осигурява мастните киселини, необходими за подхранването на кожата и регенерацията на клетките, и органично масло от сладък бадем с успокояващо и омекотяващо действие. Съставът му предлага подхранване, което възвръща комфорта и еластичността на кожата ви.

От съществено значение е кожата да бъде подхранена и хидратирана и за това идеалното решение са млеката за тяло със 100% растителни и ОРГАНИЧНИ активни съставки. Изберете ОРГАНИЧНОТО и 99% натурално решение с хидратиращото мляко за тяло и подхранващото мляко за тяло от Cosmo Naturel.
 

Публикувано от:

Лучия Дончева
Аз съм Лучия и съм мениджър онлайн продажби в bio-market.bg. С моите текстове се стремя да споделя полезна информация и вдъхновяващи истории за здравословния начин на живот. Моята страст към био продуктите и устойчивите практики ме кара да изследвам най-новите тенденции и да ги споделя с читателите, за да ги подпомогна в техния път към по-здравословен и екологичен начин на живот. С удоволствие споделям своите знания и опит с вас, надявайки се да ви вдъхновя да направите устойчиви и здравословни избори в ежедневието си.