Тази рецепта е тези от вас, които имат непоносимост към ядки, същевременно не консумират млечни продукти, а супер много харесват аромата на сирене. За тези, които искат супер вкусна рецепта със сирене без ядки и без мляко.

О да не забравяме , че е и без глутен, палео и абсолютно чисто хранене в най-добрия си вид.

Може да похапвате това сосче като дип, дресинг върху салата, върху домашно приготвени пици, като сос за здравословна лазаня или паста на основата на зеленчуци - тиквички или моркови – почти навсякъде, където бихте използвали сирене или сос със сирене.

Съставки:

  • 2 чаши сладки картофи, нарязани на кубчета
  • 1 чаша моркови, нарязани на кубчета (1½ среден морков)
  • ⅓ чаша зехтин
  • ½ чаша вода
  • 1 чаена лъжичка морска сол
  • 1 супена лъжица ябълков оцет или лимонов сок
  • ½ чаша хранителна мая
  • ½ - 1 скилидка чесън, обелена

По избор:

Начин на приготвяне:

  • Нарежете моркова и сладкия картоф и добавете в тенджера с вряща вода и гответе на умерен – силен огън за 15-20 минути или докато омекнат.
  • След това поставете всички съставки в блендер и пасирайте до гладкост.
  • Допълнително добавете 4 супени лъжици баобаб на прах, за да увеличите ползите за здравето (без да променяте вкуса), да увеличите съдържанието на витамин С, да повишите енергийните си нива и да подпомогнете имунната си система.
 

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!