Лесно ръководство стъпка по стъпка за приготвяне на веган бита сметана.

Най-вкусната бита сметана, която сте яли някога!

Веган бита сметана – Оо ла ла! 

Битата сметана има толкова много приложения и когато сте решили да експериментирате във веганството или просто сте сложили край на млечните продукти, вече може да не се притеснявате какво може да я замени!

Битата веган сметана е насреща!

Приготвянето на собствена веган бита сметана е основно умение, когато става въпрос за приготвяне на вегански десерти.

Ние от Био Маркет ще ви покажем супер начин за приготвяне удома.

Където и да сте използвали обикновена бита сметана досега – използвайте тази вместо нея!

Лека и пухкава веган бита сметана, приготвена без кокосово мляко - идеална за торти, сладкиши и дори за гарнитура на кафе!

Попитайте всеки, който някога се е опитвал да приготви веган бита сметана, и вероятно ще чуете доста травматична история за загуба, болка и скръб. Безброй хора са били подмамени от идеята за "разбита кокосова сметана" - уау колко прекрасно! Просто го охлаждате, поставяте го в миксер и разбивате - страхотно - ОСВЕН ЧЕ НЕ Е СТРАХОТНО НАЛИ!!??

Всъщност, вдигнете ръката си, ако някога сте били жертва на рецепта за "разбита кокосова сметана"... МИЛИОН ВДИГНАТИ РЪЦЕ ЕДНОВРЕМЕННО. Вижте нашият веган вариант бита сметана - безпроблемна и супер гладка!

Съставки за веган бита сметана ( Порции: 4 / Калории: 469 kcal )

Честно казано, магията на тази веган бита сметана е, че наистина изисква само две съставки! Соево мляко и кокосово масло! Ключът е да вземете правилните количества (затова наистина препоръчваме да използвате комплект кухненски везни за тази рецепта).

Също така е добра идея да използвате неподсладено и неовкусено соево мляко. В идеалния случай може използвате и дезодорирано или „рафинирано“ кокосово масло! Но по този начин вашата веган бита сметана ще има вкус на кокос!

Както винаги, пълната рецепта с количества и т.н. е в долната част на страницата!

Как да я приготвите

Процесът е лесен за приготвяне, но трябва да обърнете внимание на няколко специфики, в противен случай няма да се разбие. Разделили сме всичко на 4 стъпки, за да направим нещата по-лесни за следване.

  1. Разтопете кокосовото масло и затоплете соевото мляко. Тази рецепта работи само ако двете съставки са с еднакви температури в точката на смесване. Използването на охладено в хладилник соево мляко е рецепта за катастрофа!
  2. Смесете съставките. Това е моментът, в който емулгираме двете съставки заедно. В идеалния случай ще ви трябва високоскоростен блендер, но можете също да смесите с помощта на потапящ блендер.
  3. Охладете веган сметаната за разбиване. Тази рецепта ще работи само ако сместа е напълно охладена. Препоръчваме охлаждане за минимум 4 часа, но наистина трябва да се стремите към охлаждане през нощта.
  4. Разбийте сметаната. Най-накрая и дойде времето! Докато разбивате, добавете последните две съставки: захар и ванилия!

Съвет

Ако вашата веган бита сметана се нагрее твърде много, докато я разбивате, тя няма да събере необходимите мехурчета, за да стане съвсем лека и пухкава! Оттам поради тази причина се уверете, че вашата купа за смесване или купата на вашия стоящ миксер са охладени преди употреба! Гарантиран успех!

С какво можем да заместваме?

  • Соево мляко – вместо соево мляко, може да използвате други растителни млека, включително бадемово и овесено мляко. 
  • Кокосово масло – Растително масло или слънчогледово масло също работят вместо кокосово масло. 

И вече може да се развихрите в своите супер вкусни веган десерти! 

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!