Научете как да приготвяте суши рулца с риба тон с помощта на консервирана риба тон. Проста и вкусна идея за обяд или вечеря, подходяща и за деца. Научете се да правите свои суши рулца у дома само с няколко прости стъпки. 

Може да бъдете изключително креативни. Изберете различни зеленчуци или сменете рибата, които да добавите в рулото. Рецептата е достатъчно лесна и супер вкусна.

Ако не харесвате риба тон, можете да опитате да ги направите с пиле или сьомга или просто да ги направите със зеленчуци и крема сирене.

Рулцата суши с риба тон могат да бъдат засищаща храна както за възрастни, така и за деца.

Какво ще ви е необходимо?

  • Авокадо
  • Сусам за декорация

Как да ги приготвите?

  • 100 грама суши ориз сваряваме с 110 милилитра вода. Изсипваме в широк, дълбок съд. Правим марината от 100мл суши оцет, или обикновен оцет, 5-6 грама сол и 6-7  грама захар. Бъркаме, докато захарта се разтопи напълно. Заливаме ориза с готовата марината. 
  • Маринатата няма да попие в ориза веднага, а ще се отаи на дъното, за това разбъркваме на всеки 5-10 минути, така че да е максимално равномерно разпределена. Когато оризът попие цялата марина и изстине е готов за употреба.
  • 1 цял лист Нори (4гр) разполовяваме на две части през средата по дължина. Върху получилия се половин лист от 2 грама, разстиламе с ръка 55-60 грама готов ориз, чрез избутване. Оризът се разстеля по височина и дължина в правоъгълна форма, равномерно, като се оставя празна/открита последната линия на норито. По средата на разстлания ориз се разполага 20-25 грама плънка по избор. Последната линия, която е останал без ориз и плънка се намокря с вода, така че да слепи двата края на готовото суши. 
  • Готовата ролка се разполовява през средата, като 2-те половини се разделят на по 3 равни парчета всяка, така че да станат 6 еднакви по височина и ширина равни части.

И най-важното от всичко.. Наслаждаваме му се на МАКС.

Всички продукти за направата на вкусно суши вкъщи може да откриете на www.bio-market.bg както и в нашите физически магазини

Публикувано от:

Венимира Борисова
Здравейте! Аз съм Венимира - консултант в био магазин Bio Market. Със своите текстове се стремя да ви вдъхновявам към поддържане на здравословни навици и да ви споделя опита, знанията и уменията си. Моята цел е да ви мотивирам към "health life" стил на живот, като ви предоставя най-новата информация за био и натурални продукти. Следете моите статии, за да откриете вълнуващи рецепти, полезни съвети и вдъхновение за постигане на баланс между здравето и природата!