Стандартният купен от кварталния магазин душ гел може да съдържа петролни и други съставки на химическа основа, като добавен аромат. Ако установите, че кожата ви става суха, зачервена, сърбяща или лющеща се, помислете за различен душ гел. Предлагаме ви да си направите сами, за да можете да знаете какво точно влиза във вашия душ гел. Лесно е да се направи.
За да направите своя домашен натурален душ гел, поставете маслото от малко от карите в малък тиган и го разтопете на слаб огън. Добавете маслото от жожоба, бадемовото масло и кокосовото масло. Маслото от ший е невероятна съставка предвид съдържанието на витамин А. Също така е много овлажняващо. Маслото от жожоба предлага страхотни ползи за заздравяване на кожата и е полезно за намаляване на акнето, както и при псориазис. За повишаване на витамин Е - нещо, за което кожата ви жадува - бадемовото масло е правилният начин. И всички знаем, че кокосовото масло е страхотен овлажнител, който също се бори с бактериите.
Сега изсипете сместа в средно голяма купа и поръсете ксантанова гума в купата, като я оставите да престои около минута. Може би се чудите каква е тази съставка. Ксантановата гума е сгъстител. Въпреки че не е добра идея да ядете твърде много от него, той може да бъде полезен за кожата. С помощта на блендер смесете гумата с маслата.
След това добавете кастилския сапун, растителния глицерин и топла вода. Кастилският сапун ни е любим, защото е естествен сапун на растителна основа. Растителният глицерин е полезен, защото е овлажнител на растителна основа, което означава, че осигурява влага на кожата. Блендирайте отново за около две минути. В този момент ще започне да изглежда като кремообразен лосион. Това е, което искате!
Накрая добавете етеричното масло от портокал. Етеричното масло от сладък портокал има приятен цитрусов аромат и също така се бори с бактериите, като същевременно помага за намаляване на стреса. Изсипете душ гела в дозатор за сапун. Може да се наложи да го разклатите преди употреба, тъй като може да се отложи малко. Годен е за употреба в рамките на няколко седмици, тъй като не съдържа консерванти.

  • Време за приготвяне: 10 мин
  • Категория: Грижа за тялото

СЪСТАВКИ

ИНСТРУКЦИИ

  • В малък тиган на котлона бавно разтопете маслото от ший в дестилирана вода на слаб огън.
  • Добавете маслото от жожоба, бадем и кокос. Разбъркайте добре с помощта на потапящ се ръчен пасатор.
  • Изсипете смесените масла в стъклена купа.
  • Добавете ксантанова гума и я оставете да престои 1-2 минути.
  • След това вложете и кастилския сапун и разбъркайте.
  • Добавете глицерина и етеричното масло от сладък портокал. Блендирайте добре.
  • Сместа трябва да бъде с кремообразна и гъста текстура. Изсипете го в дозатор.
  • Можете да използвате в рамките на няколко седмици.

Когато решите да направите свой домашен душ гел, винаги използвайте висококачествени и изцяло органични съставки.  

Публикувано от:

Венимира Борисова
Здравейте! Аз съм Венимира - консултант в био магазин Bio Market. Със своите текстове се стремя да ви вдъхновявам към поддържане на здравословни навици и да ви споделя опита, знанията и уменията си. Моята цел е да ви мотивирам към "health life" стил на живот, като ви предоставя най-новата информация за био и натурални продукти. Следете моите статии, за да откриете вълнуващи рецепти, полезни съвети и вдъхновение за постигане на баланс между здравето и природата!