За всички фенове на браунитата, Био Маркет ви представят две рецепти за вкусно брауни, единствено с био продукти! 

Когато става въпрос за печене без глутен, браунитата са една от най-лесните рецепти за приготвяне, тъй като те не съдържат прекалено много съставки и се приготвят бързо. Те са предназначени да бъдат плътни и пухкави, без използването на прекалено количество брашно.

Нашите рецепти за сладко брауни без глутен и лактоза са направени единствено с продукти от контролирано био производство! Това са лесни рецепти, които ще направят браунито много пухкаво и влажно, а същевременно изключително вкусно. 

Не съдържат глутен, лактоза и никакви добавени захари!

Може да бъдете сигурни, че рецептите за тези браунита, ще ви накарат да се влюбите от пръв поглед в тях. Лъскавата им коричка и влажна текстура са само малка част от всичко, което ще получите с тази вкусотия. 

Представяме ви два варианта на Домашно брауни с цели фурми, без глутен и лактоза - с яйца и без яйца.

Вариант 1: Домашно брауни без глутен и лактоза с цели фурми и яйца

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

  • Разбърквате първо течните съставки добре, след което добавяте сухите и изливате сместа в тава с хартия за печене. Добавяте обезкостени био фурми Меджул отгоре. Сместа се пече на 175 градуса предварително загрята фурна около 40 минути.

Домашно брауни

Вариант 2:  Домашно брауни без глутен и лактоза с цели фурми без яйца

Необходими продукти:

  • 120 мл. Масло от грозвови семки
  • 200 мл. Соево мляко с ванилия
  • 400 гр. Микс за брауни
  • 50 гр. Кокосова сметана на пудра
  • Около 300 гр. Обезкостени био фурми пресни Меджул

Начин на приготвяне:

  • Разбърквате първо течните съставки добре, след което добавяте сухите и изливате сместа в тава с хартия за печене.
  • Добавяте обезкостени био фурми Меджул отгоре.
  • Сместа се пече около 5 минити на предварително загрята фурна на 200 градуса, след това се смъква температурата на 170 градуса и се пече още 30 минути

Здравословно брауни

Да ви е сладко! 
Ако готвенето на сладки изделия не ви е силната страна, винаги можете да отскочите до някой от нашите био магазини Био Маркет в София или Пловдив! Там ще откриете не само тази вкусотия, но и още безброй био десерти, закуски, салати и деликатеси, които ще предизвикат вкусовите ви рецептори да се включат на макс! 

Очакваме ви! 

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!