Стрии – никой не ги обича, нали! Те могат да бъдат както разочароващи, така и смущаващи, като се има предвид белязаният им вид - и могат да се образуват както при мъже, така и при жени. Те обикновено се намират по бедрата, ханша, корема, гърдите, долната част на гърба и горната част на ръцете.

Защо се появяват стрии?

Стриите се образуват в дермата на кожата, която е дебелият слой жива тъкан под епидермиса. Когато кожата ви се разтяга за дълги периоди от време, тя може да се раздърпа, което би могло да доведе до появата на стрии, които могат да изглеждат като тежки белези.
Защото кожата не се връща в първоначалното си състояние поради разтягане за продължителен период от време, стриите най-често се образуат след бременност, покачване или загуба на тегло. Стриите могат да започнат с лилаво оцветяване, което в крайна сметка става лъскаво и придобива вид на ивици.

Какво да направите, за да предотвратите или намалите появата на стрии? 

Има хирургични методи, които често се използват, но вместо това ние препоръчваме да опитате естествени възможности направо у дома, включително да направите свой собствен крем против стрии.
Този домашен крем против стрии осигурява невероятно овлажняване и дори може да се използва като крем за ръце. Състои се от няколко полезни съставки, начело с кокосовото масло. Кокосовото масло е в състояние да проникне в кожата ви на по-дълбоко ниво от вашия обикновен продукт поради ниското си молекулно тегло и начина, по който се свързва с протеините.
Втората ключова съставка е био масло от карите, което може да помогне за регенерацията на тъканните клетки и омекотяването на кожата. 
Също така, този крем против стрии използва силата на есенциалните масла, като лавандулово масло, което действа едновременно като антимикробно и антиоксидантно за кожата. 

  • Време за приготвяне: 10 мин
  • Метод: Загряване

СЪСТАВКИ

ИНСТРУКЦИИ

  • С помощта на малък тиган разтопете кокосовото масло, какаовото масло, маслото от ший и бадемовото масло на много слаб огън.
  • След като маслата се стопят, разбъркайте във водата, докато маслата и водата се смесят и станат гладки.
  • Свалете от котлона и продължете да смесвате масло и вода. Изчакайте докато вашата домашна смес се охлади достатъчно и температурата и се изравни със стайната. 
  • Трябва  да се получи гъста кремообразна консистенция.
  • След като вашата козметична смес се охлади, добавете и маслото от витамин Е, етеричните масла от лавандула и грейпфрут.
  • Съхранявайте крема в тъмен стъклен съд на стайна температура. Ако поставите сместа в прозрачен стъклен съд, съхранявайте на тъмно място. 
  • Вашият домашен крем против стрии ще е годен за употреба в рамките на следващите два месеца.

Защо да закупите продуктите за вашия домашен крем от нас?

Био Маркет предлага на своите клиенти широка гама от био продукти, които могат да се използват за приготвяне на вкусна домашна храна, но и на висококачествена домашна козметика. Ние вярваме, че единствено натуралните и органичните съставки могат да доставят на тялото ви всички необходими вещества, за да бъде жизнено и здраво. 
Разгледайте и нашата гама био козметика, която е с доказан произход и винаги на най-добра цена. 

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!