Свършва ви течния шампоан, изхвърляте празната пластмасова опаковка и отивате обратно в магазина, за да си купите точно същия отново. Смятате ли това за абсурдно? За съжаление, това правят по-голяма част от хората по света. Без да се замислят замърсяват околната среда с пластмаса, която може да бъде много вредна. 
Твърдите блокчета на Cosmo Naturel са идеалното решение без пластмаса за вашия скалп, за планетата и за вашия портфейл. 
Еквивалентът е 1 блокче от 85 g = 2 туби от 200 ml.

Голямата промяна на планетата, сега зависи от вас! 
В тази статия разглеждаме всичко, което трябва да знаете за твърдите блокчета за коса и най-широката органична гама на Cosmo Naturel, която отговаря на всички международни изисквания за качество.

Какво е твърд шампоан?

Независимо дали сте в средата на прехода към нулеви отпадъци или вече сте утвърдени в този отговорен подход, твърдият шампоан е нещо, което трябва да имате.
Това са блок шампоани, които се втриват в скалпа или директно в дланта на ръката, за да се разпенят и да разгърнат всичките си предимства.
Те съдържат много малко вода и поради това са високо концентрирани на почистващи и овлажняващи активни съставки. 
Освен това твърдите блокчета са опаковани в безпластмасови картонени опаковки, поради което са наслада за почитателите на зелената козметика!

Твърд шампоан цена

Предимствата пред течните варианти:

  • Екологични - Въглеродният отпечатък е ограничен през целия жизнен цикъл на тези блокчета. По време на транспортиране празните бутилки, които трябва да се опаковат, се отстраняват. Също така тези продукти почти не съдържат вода, така че са водоефективни и могат да се произвеждат без консерванти. Опаковката им е от рециклируем картон и следователно не съдържа пластмасата. Срокът им на годност е по-дълъг. Издържат два пъти по-дълго от течния си формат, а с ултраконцентрираната си формула от почистващи активни съставки се използват по-ефективно.
  • Икономически - Едно блокче е еквивалентно на средно 2 бутилки течен продукт от 200 ml. Освен това, с лекотата на дозиране, ние използваме само това, от което се нуждаем!
  • Практични - И на всичкото отгоре, твърдите блокчета са практичното решение за лесно пътуване навсякъде. Независимо дали летите със самолет, почивате си на самотен къмпинг или сте у дома, твърдите блокчета са малки и удобни.

Евтин твърд шампоан

Как да изберем правилния за нас?

Ключът е да изберете този, който е адаптиран към вашата коса и вашите нужди. Благодарение на най-широката гама от органично сертифицирани продукти на Cosmo Naturel, вие имате възможност да избирате между различни варианти, подходящи за всички типове коса.
В допълнение към това, техните формули са със 100% натурален произход, без съставки, добити от животни и следователно 100% веган и лишени от консерванти.

Видове:

  • Ултра нежен шампоан: С подхранващо органично кокосово масло и омекотяващ органичен екстракт от невен, този вариант възстановява еластичността и мекотата на косата. И в допълнение е избран за най-добър органичен продукт на 2022 г.
  • Шампоан за нормална коса: С органично кокосово масло и органична лавандулова флорална вода, този вариант е идеален за цялото семейство, тъй като нежно почиства и подхранва косата.
  • Шампоан за мазна коса: С глина и органичен екстракт от коприва, този твърд вариант помага за ограничаване на излишния себум и естествено почиства скалпа чрез регулиращо действие.
  • Твърд шампоан за суха коса: Защитната формула на това блокче, обогатена с органично масло от жожоба и органично алое вера, подхранва и възстановява еластичността и блясъка на косата.
  • Шампоан против пърхот: Той е прецизно фомулиран с био кейд, био градински чай и расул за борба с проблемите на сухия скалп и пърхота.
  • Твърд шампоан за руса коса: Обогатен с био лайка, известна с това, че подсилва блясъка на русата коса, този шампоан обещава сияйна, целуната от слънцето коса, която улавя светлината.
  • Шампоан за боядисана коса: За да помогне за удължаване на наситеността на цвета, този вариант разчита на 2 звездни съставки - био арган и био дамаска роза, с овлажняващи, омекотяващи и ревитализиращи свойства.
  • Шампоан за чувствителен скалп: Комбинацията от органично масло от сладък бадем, био невен и био алое вера позволяват създаването на много нежна формула и продукт, който успокоява и омекотява най-чувствителните скалпове. 
  • Шампоан за сребристо руса коса: С органична метличина, която помага за неутрализиране на жълтите нюанси, този вариант за блондинки съживява сребристите отблясъци и всички нюанси на перленото русо.

Шампоан за блясък

Как да използвате и съхранявате своето блокче?

Стъпките за използване на твърд шампоан са много прости:

  • Намокрете косата си, както бихте направили, преди да използвате течен шампоан.
  • Разпенете директно на дланите на ръцете си, нанесете пяната върху косата си или втрийте директно в косата. 
  • Масажирайте скалпа си с кръгови движения. Този масаж ще активира регенерацията на клетките и растежа на косата.
  • Изплакнете обилно.
  • Трябва да оставите вашия твърд шампоан да изсъхне след употреба, като го поставите върху сапунерка, тази важна стъпка удължава живота на вашето блокче.

Правилно миене на косата

Защо да закупите своя козметичен продукт от Bio Market?

В нашите магазини ще намерите голямо разнообразие от био френска козметика, която се грижи за вашата коса, лице и тяло. 
При нас винаги получавате най-високо качество продукт на най-добра цена. 
Очакваме ви и онлайн на bio-market.bg.
Нашите консултанти са на разположение, за да ви помогнат да изберете най-подходящия продукт спрямо вашите индивидуални нужди.

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!