Защо да предпочитате използването на био козметика за коса?

Основни предимства от използването на естествени продукти за красива коса 

Косата ни е органичен материал. Той се нуждае от подхранване по същия начин, по който консумираме храната, за да съживим тялото си. Продуктите за коса, когато се прилагат, отиват в скалпа и през повечето време в косъма. Основната им функция е да укрепят космените фоликули и да засилят растежа на косата. Ревитализират растежа на косата и я поддържат красива. Добрат новина е, че на пазара вече се срещат все повече натурална козметика. Важно е да знаете, че този вид продукти за коса нямат странични ефекти. Задачата е да изберете правилните шампоани и балсами.

Натурален шампоан и балсам за здрава коса

Хората често се притесняват от използването на химикали, колкото повече научават за тях. Това варира от кремове за кожа, кремове за ръце, шампоани и дори кремове за коса. Ако принадлежите към една от тази група хора, вашите притеснения са валидни. Повечето от тази козметика за коса съдържат химикали, които имат странични ефекти върху тялото ни в дългосрочен план. Например, постоянната употреба на някакъв продукт за коса може да предразположи скалпа към някои заболявания и кожни алергии. В допълнение, някои кремове за коса са склонни да променят цвета на косата след известно време, когато ги използваме. Някои биха накарали косата да пада. Всички тези проблеми се елиминират, ако човек реши да използват натурална козметика за коса. Напоследък има фантастични продукти за употреба, всички направени от естествени съставки като плодове, екстракти от сок. Резултатите са всичко, което винаги сте искали.

Естественият шампоан и балсам се справя с всички проблеми, които може да имате на косата си. Някои шампоани биха засилили растежа на косата ви. Освен това има био козметика за бебета, която има привлекателни аромати и е достатъчно щадяща. Въпреки че естествените шампоани и балсами може да са малко по-скъпи, напълно си заслужават допълнителната стойност, тъй като нямат потенциална вреда като химическите продукти. По-долу са някои от най-добрите естествени шампоани и балсами за здрава коса.

Натурална козметика за коса е по-добрата грижа за вашето здраве

Естествените продукти за грижа за косата съдържат антиоксиданти: Антиоксидантите помагат на тялото да елиминира свободните радикали. Има много химикали, които редовно се отделят в косата. Тези продукти имат вредно въздействие върху кожата и косата ни, разрушават клетката и преминават към следващата. Антиоксидантите, присъстващи в естествените продукти за коса, включват витамин Е, мощен антиоксидант.

Предимства за използването на натурални продукти за коса.

1. Против алергии

Химикалите и продуктите за изкуствена коса дразнят някои хора. Често хората изпитват сърбеж, обрив и обезцветяване. Естествените продукти са без всички тези странични ефекти и потенциална вреда.

2. Предпазва от задушаване на косъма

Повечето компании за производство на козметика за коса са склонни да добавят химикали към продуктите си, само за да прикрият миризмата на материалите, които са използвали при производството на своите продукти. Това, когато се вдишва продължително време, може да предизвика главоболие. Естествените продукти за коса нямат този проблем, тъй като ароматът им се среща естествено. Те миришат на органичния материал, който са използвали при направата му.

3. По-леко усещане за косата

Въпреки че изкуствените продукти коса може да изглеждат по-достъпни и практични в началото, с течение на времето те действат тежко върху косата. Тези продукти за коса могат да нанесат реални щети на косата и космените фоликули. Най-добре е да изберете естествени продукти за коса. Те са меки за косата, докато ги използвате.

4. По-малко замърсяване

Химикалите от изкуствените продукти замърсяват земята. Тези материали отиват в канализацията в домовете и в крайна сметка се озовават във водата и въздуха. Естествените продукти за коса са направени от органични материали и така отделят малко химикали в околната среда. Колкото по-безопасна е земята, толкова по-добре е за хората.

5. Предотвратяват оплешивяването

Постоянната употреба на натурални продукти за коса намалява падането на косата. Те укрепват космените фоликули. Също така, косата ще се възстанови не само, но ще стане по-жизнена, по-плътна.

6. Има ефект против стареене

Натуралните продукти имат компоненти, които намаляват ефекта от стареенето върху косата. 

Защо натуралните продукти за коса са толкова важни?

Въпреки че знаем, че естествените и органични продукти са полезни за околната среда и за нас, ние все още използваме повече химически. Достъпността, ниската цена и липсата на естествени продукти за коса в любимите ни магазини оказват влияние върху избора ни. Въпреки това, страхотни имена в индустрията за красота полагат усилия да включат възможно най-много естествени и органични съставки в своите продукти - и то с добра причина.

Вечният въпрос дали неестествените продукти за коса всъщност ще увредят косата и здравето ни като цяло е това, което притеснява повечето от нас. Когато става въпрос за избор на правилния тип продукт за коса, никой не може да го обобщи, тъй като всички имаме различни типове коса. Ако обмисляте да преминете от химически базирани към по-естествени продукти за коса, ето какво трябва да знаете.

Предимства от натуралните шампоани и балсами

Изцяло с натурални съставки. Натуралните шампоани и балсами, направени от плодове, растения и натурални екстракти, могат да помогнат на косата ви да стане по-здрава. Освен това, такива продукти могат да ви помогнат да решите различни проблеми с косата, като косопад, пърхот и изтъняване на косата. Някои предимства са:

  • Минимизиране на алергичните реакции
  • Съдържащи естествени аромати
  • Не е толкова груб, колкото ненатуралните продукти
  • Предотвратяване на оплешивяването чрез укрепване на космените фоликули
  • Ефекти против стареене върху косата

Всяка естествена съставка, използвана за продукти за коса, има свои собствени свойства - което означава, че не всяка съставка е подходяща за всеки тип коса. Ето защо е важно да изберете правилния продукт за грижа за косата за вашия тип коса. Така че, ако имате вълнообразна, къдрава, права, тънка, гъста, мазна или какъвто и да е друг тип коса, не забравяйте да направите правилния избор и да й дадете това, от което се нуждае.

Добавянето на някои естествени или органични продукти, но все пак запазването на някои химикали в него всъщност не е определение за естествен продукт за коса, нали? Ето някои от съставките, които трябва да избягвате, когато купувате шампоан:

  • Производни на лаурил алкохол
  • Силоксани
  • Амониеви лаурил сулфати
  • Натриев лаурил сулфат
  • Мурет сулфат
  • Олефин сулфонат
  • Пропиленгликол

Вместо това трябва да търсите по-естествени съставки, които ще направят косата ви да изглежда здрава, гъста и красива. Тъй като знаете какво да избягвате, ето някои от нещата, които можете да намерите в списъка със съставки на обикновено естествени продукти за коса:

  • Кокосово масло
  • Масло от чаено дърво
  • Алое вера
  • Масло от шеа
  • Бета глюкан

Тези съставки ще стимулират растежа на косата, ще ви помогнат да овлажните скалпа си, да придадат блясък на косата си или дори да успокоят раздразнения скалп. Някои от тях ще ви помогнат да подобрите естествения цвят на косата си, докато други могат да имат антисептични свойства и да ви помогнат да поддържате скалпа си здрав.

По същество всички синтетични и неестествени продукти за коса могат да бъдат по-достъпни и дори по-евтини, но струват ли си реалната цена? Увреждащият ефект, който те могат да имат върху косата ни, трябва да бъде определящ фактор при избора на нашите продукти за грижа за косата. От друга страна, органичната и естествена козметика за коса, на която се обръща по-малко внимание, може да бъде малко по-скъпа, но резултатите са страхотни и най-важното е, че са от здравословна страна. Така че, избирайте разумно!

Защо да изберете Био Маркет при избора си на натурална козметика са коса?

В био магазин Био Маркет ще откриете богат асортимент от натирална козметика за коса. Продукти от световно известни марки, френска и немска козметика за коса с доказано качество. Може да ни посетите във физическите ни магазини в София и Пловдив или на си изберете своят продукт от онлайн магазина ни www.bio-market.bg .

Публикувано от:

Лучия Дончева
Аз съм Лучия и съм мениджър онлайн продажби в bio-market.bg. С моите текстове се стремя да споделя полезна информация и вдъхновяващи истории за здравословния начин на живот. Моята страст към био продуктите и устойчивите практики ме кара да изследвам най-новите тенденции и да ги споделя с читателите, за да ги подпомогна в техния път към по-здравословен и екологичен начин на живот. С удоволствие споделям своите знания и опит с вас, надявайки се да ви вдъхновя да направите устойчиви и здравословни избори в ежедневието си.