Защо да изберете Био козметика за бременни?

Много от вас избират био козметика по време на бременност! Този период на големи сътресения е идеалното време да промените навиците си и да преминете към естествени продукти за красота, по-малко вредни за нашето здраве и (особено) за нашите бебета.

Но да знаете кои съставки да избягвате и коя козметика е наистина подходяща за бременни и кърмещи жени, може да бъде истинско главоболие...

Не се паникьосвайте, от тази статия ще научите всички отговори за това как да постигнете натурална красота при бременност, през тези 9 месеца и дори след това!

Пристигането на вашето новородено е специален момент в живота ви. Наистина, бременността е време да се поглезите, да останете щастливи и да се насладите на всеки момент от нея. Въпреки това, за много жени, свързаните с бременността хормонални промени също водят до проблеми с кожата като чести обриви, сърбеж по кожата и пигментация, които често са временни, но могат да причинят много проблеми. За щастие, грижата за кожата по време на бременност не е трудна. Кажете здравей на здравословния блясък с тези естествени съвети за грижа за кожата, които ще ви поддържат сияйна и комфортна през целия ви мандат.

Естествени начини за справяне с кожни проблеми при бременност

Ето някои кожни проблеми при бременност и как да се справите с тях:

1. Сърбеж на кожата

По време на бременност е често срещан сърбеж, особено по корема, тъй като кръвоснабдяването на кожата се увеличава. Въпреки това, грижата за кожата по време на бременност означава въздържане от химически продукти не е препоръчително ни най-малко.

Вместо това опитайте да използвате натурални продукти като гел от алое вера, бадемово масло и кокосово масло, за да поддържате кожата си мека, еластична и подхранена по време на бременност.

2. Стрии

Много бременни жени развиват сърбящи и постоянни стрии по корема и гърдите по време на бременност. Но с подходяща грижа за кожата по време на бременност можете да сведете до минимум изпъкването на стрии.

За повечето жени кокосовото масло е чудотворец, който може да се използва за овлажняване, премахване на грим, а също и премахване на стрии до известна степен, ако се прилага редовно.

Не забравяйте, че можете да прилагате локални кремове върху високорискови зони, като стомаха, през цялата бременност. Започнете с ефективен естествен овлажнител, като кокосово масло, зехтин или гел от алое вера, в началото на бременността, за да получите най-добри резултати.

3. Суха и напукана кожа

Всяка бременна жена не е благословена с този здравословен блясък. Мнозина се борят със суха кожа, падане на косата, напукани устни и пети на някакъв етап от бременността си, особено през зимата. За щастие трябва само да отидете в кухнята, за да намерите някои мощни средства за суха кожа.

Млечният крем, кокосовото масло и маслото от пшеничен зародиш са особено полезни за борба със сухата и напукана кожа. Можете също да нанесете масло от пшеничен зародиш, богат източник на основни витамини и мастни киселини, върху зърната си, за да предотвратите сухота.

4. Пигментация и тъмни кръгове

Поради хормоналните промени в тялото някои жени изпитват пигментация по бузите, челото, шията и дори по подмишниците - състояние, известно като хлоазма. За да облекчите тежестта му, опитайте да нанасяте лимонов сок, смесен със сок от краставица, върху петната няколко пъти на ден. Можете също да използвате маска с мед от овес за ексфолиране, последвана от пакет за лице, направен от куркума и сурово мляко, за да изсветлите петната.

Куркумата, по-специално, има антисептични и противовъзпалителни свойства, което означава, че можете да я използвате и за лечение на кожа, склонна към акне. Куркумата, смесена с извара, може да се използва и за изсветляване на стрии в допълнение към осигуряването на чист тен.

Био козметика за бременни: добра или лоша идея?

Бременността често повишава осведомеността и много жени приемат здравословни, естествени продукти за красота, за да избегнат излагането на бебетата си на токсичните вещества, намиращи се в конвенционалната козметика.

Всъщност, когато сте бременна, бебето индиректно усвоява всичко, което консумирате: не само поетата храна или алкохол, тютюн, но и замърсяванията и веществата, съдържащи се в козметиката ви, които преминават в кръвта. За някои от тези вещества се подозира, че са ендокринни разрушители, което означава, че са склонни да нарушават хормоналната ни система.

Избирайки органична и натурална козметика, вие избягвате тези известни ендокринни разрушители и ограничавате излагането на химикали.

Внимавайте обаче когато избирате качествена био козметика за красота, която са подходяща за бременни! Споделяме с вас всички наши съвети за избор на подходяща козметика и поглезете се със 100% безопасни продукти за бъдещи майки.

10 съставки, които да изхвърлите от козметиката си по време на бременност

Разгледайте състава на вашите продукти за красота, за да избегнете някои, които представляват риск от токсичност за плода.

Такъв е случаят с всички ендокринни разрушители като парабен и феноксиатанол, но също и фталати, алуминий, формалдехид, триклозан...

Моля, имайте предвид, че някои естествени съставки също не се препоръчват за бременни жени, като салицилова киселина или ретинол (витамин А).

Какво ще кажете за етеричните масла? Като цяло е по-добре да ги избягвате поне през първия триместър на бременността като предпазна мярка, а някои са забранени по време на всяка бременност и кърмене.

Био грижа за жената по време на бременност

С хормоните по време на бременността кожата се променя и става по-чувствителна и реактивна. Избирането на органична и естествена грижа ви позволява да избегнете ендокринни разрушители и други противоречиви съставки, но внимавайте да избирате нежни продукти, подходящи за бременни жени!

Открийте своята рутина за органична красота при бременност и възприемете правилните рефлекси: ограничавайте лака за нокти, не използвайте химически оцветители, предпазвайте кожата си от слънцето, подхранвайте тялото си, за да предотвратите стрии и благоприятствайте органичната и естествена грижа за кожата.

За да опростим живота ви и да улесним пазаруването ви в магазина, ние ви казваме дали нашите продукти са подходящи за бременност или не.

Каква органична козметика е необходима една за бременна жена?

По време на бременността често е необходимо да промените навиците си за красота, за да приемете козметика, която е безопасна за вашето бебе. Тъй като знаем колко трудно може да бъде да се ориентирате каква натурална козметика за лице, тяло, коса ви е необходима, споделяме всички наши съвети, които да ви поглезят от главата до петите.

По време на бременност кожата се променя и става много по-чувствителна, затова ви съветваме да възприемете проста и минималистична рутина за красота.

Най-важното е да изберете формули, 100% безопасни за бременни жени, дори ако това означава да се откажете от любимия си крем за няколко месеца.

Имайте предвид, че хормоналните промени променят качеството и текстурата на кожата. Бременността може да донесе своя дял от малки задоволства: сияйна кожа и естествен добре изглеждащ ефект, известният блясък на бременните жени.

Но понякога причинява и неудобства: кожата е по-чувствителна и реагира на външни агресии, може да се дърпа, а в някои случаи се появяват червени петна и хормонално акне.

Споделяме с вас нашите съвети и съвети за красива кожа през цялата бременност!

Стъпка 1: Почистване

Вечер правим двойно почистване с масло или балсам за отстраняване на грим, последвано от мек почистващ препарат, най-добрият метод за премахване на всички замърсявания, без да атакувате кожата.

Завършваме с флорална вода или тоник, за да неутрализираме изсушаващия ефект на твърдата вода, да успокоим кожата и да я подготвим за грижа.

Що се отнася до почистващото масло, суровото растително масло като масло от жожоба е идеално, изплакнете с памучен тампон за многократна употреба, напоен с хладка вода. Многофункционален е, може да се използва за лице, тяло, масло за коса…

Сутрин не е задължително да използвате почистващ препарат. Памук, напоен с хидрозол, е достатъчен, за да освежи и пречисти нежно.

Ако имате суха и чувствителна кожа? Изберете хидрозол от портокалов цвят, роза или лайка

Хидрозолът от лавандула ще бъде вашият съюзник!

Ако имате дехидратирана кожа? Заложете на продукт, обогатен с алое вера или хиалуронова киселина, за да успокои кожата.

Стъпка 2: Подходящ серум

Серумът е концентрат от активни съставки, които могат да лекуват специфичен кожен проблем.

Ако трябва да засилите рутината си, добавете серум, който да изберете според нуждите ви.

Стъпка 3: Хидратация

Завършваме рутината си с добър органичен овлажняващ крем, адаптиран към вашия тип кожа.

Стъпка 4: Седмична грижа

Ами ако запазим малко време само за себе си веднъж седмично, за да поглезим кожата си със скраб и органична маска за лице?

Що се отнася до ексфолирането, предпочитайте меки ексфолианти, които не атакуват кожата.

Ензимните ексфолианти на базата на плодови киселини (AHA) са напълно безопасни по време на бременност и могат да бъдат добра алтернатива на зърнените ексфолианти за чувствителна кожа.

Съвет: ако не сте фен на ексфолирането, помислете за използването на гъба за конжак, която да използвате ежедневно с любимия си почистващ препарат за нежно ексфолиране.

Въпреки всички гореспоменати фактори, свързани с бременността, не се притеснявайте, бъдете щастливи!

Бременността няма да бъде стресираща, ако се храните здравословно, бъдете активни и спазвате добър режим на грижа за кожата. Всъщност, колкото и да чувствате гадене, уморени сте или подути, пътуването да доведете малко дете на този свят е удивително - и малките промени в рутината ви могат да направят бременността ви много по-спокойна и приятна.

В допълнение към гореспоменатите съвети за естествена грижа за кожата по време на бременност, ние също ви препоръчваме да останете хидратирани през цялото време, за да предотвратите запек, инфекции на пикочния мехур и да получите здравословен блясък!

В био магазин Био Маркет ще намерите всички необходими натурални продукти за да запълните списъка с био козметика за бременни. Очакват ви само качествени продукти от световно доказани брандове. Може да намерите нашите продукти във физическите ни магазини в София и Пловдив, както и в нашия онлайн магазин www.bio-market.bg . 

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!