Меденките са основен продукт, когато става въпрос за празнични лакомства. Топлите подправки и сладостта от кленовия сироп внасят възхитително допълнение към вашата колекция от коледни бисквитки. 

Тези безглутенови джинджифилови бисквитки са идеални за добавяне към вашата празнична трапеза. 

Какво са джинджифилови бисквитки?

Джинджифиловите сладки съществуват още през 2400 г. пр.н.е. в Гърция. Рецептите се адаптират от страна на страна, а меденките традиционно са украсени с животни или друго.

На кралица Елизабет I се приписва идеята да се украсяват джинджифилови бисквитки, поради което виждаме толкова много бисквитки с джинджифилови човечета в наши дни. 

КОЛЕДНИ ДЖИНДЖИФИЛОВИ СЛАДКИ:

  • Време за подготовка: 10 мин
  • Време за готвене: 15 мин
  • Категория: Десерти
  • Метод: печене

СЪСТАВКИ

ИНСТРУКЦИИ

  • Загрейте фурната до 180 C.
  • Постелете на тава за печене хартия за печене и оставете настрана.
  • В голяма купа добавете масло от кашу, кленов сироп, меласа, пресен джинджифил, яйце, екстракт от ванилия, канела, смлян джинджифил и морска сол.
  • Разбъркайте, докато се комбинират добре.
  • Добавете кокосовото брашно и отново разбъркайте добре.
  • Използвайте супена лъжица, за да измерите тестото за всяка бисквитка.
  • Печете 12–15 минути.

БЕЛЕЖКИ

Ако искате да направите джинджифилово човече, разточете част от тестото върху хартия за печене и печете за 10-12 минути. Извадете от фурната, използвайте формичка за бисквитки с джинджифилово човече, за да изрежете формата и поставете обратно във фурната да се пече още няколко минути.

Ключови съставки

Тези безглутенови джинджифилови бисквитки не биха били нищо без добавен пресен и смлян джинджифил. Джинджифилът е бил използван от хиляди години като тоник за заболявания и е бил безценна стока в Римската империя по времето на Христос. Това е мощен антиоксидант и противовъзпалителен агент. Джинджифилът може да се бори с гадене, лошо храносмилане и дори инсулт и сърдечни заболявания. Включен е пресен джинджифил и джинджифил на прах в тази рецепта за джинджифилови бисквитки, за да се съчетае наистина мощния, здравословен пунш от джинджифил. Ако имате под ръка етерично масло от джинджифил, това би била перфектна идея да добавите една-две капки! 

Използвайте масло от кашу като „брашно“ за тази рецепта. Кашуто и маслото от кашу са богати на минерали като магнезий, мед и цинк. Кашуто е пълно със здравословни мазнини, протеини и диетични фибри, което го прави засищаща закуска. Добавете масло от кашу в голяма купа за смесване, заедно с любимия ми естествен подсладител кленов сироп.

След това изсипете меласата.

Чаена лъжичка екстракт от ванилия завършва вкуса на джинджифил и добавя още един приятен слой антиоксидантна сила. Допълнете сместа с масло от кашу с канела, смлян джинджифил и морска сол. 

Добавено е и богато на фибри кокосово брашно, за да попие част от влагата на тестото и да запази тези джинджифилови бисквитки paleo-friendly.

Препоръчваме ви още:

Публикувано от:

Дарина Райчева
Привет от мен Дарина - човекът, който прави и пудри съдържанието в социалните мрежи на www.bio-market.bg . Като ентусиаст на био храните и експериментатор с веган продукти, се стремя да изследвам здравословните начини за хранене, интересни факти за някои храни и трендове по света. Тук споделям с вас своето пътуване в този био свят и откриването на нови алтернативи на традиционните ни ястия ( ‘’Бабо, не се сърди! ;)) Със статиите в блога ни се стремя да вдъхновя и насърчя хората да са будни в избора си на храна и начин на живот!