Вкусни храни, които ви помагат на диетата? Звучи твърде добре, за да е истина.

Без съмнение: Загубата на тегло се свежда до проста математика. Трябва да ядете по-малко калории, отколкото изгаряте.

Някои храни могат да ви помогнат да свалите телесното тегло, защото ви помагат да се чувствате сити по-дълго и помагат за ограничаване на глада.

Някои дори ускоряват метаболизма ви. Затова разгледайте този списък, и когато отидете в супермаркета го имайте  предвид:

Черен шоколад, наденица, ядки и яйца? Всички те са в списъка, да!

1. Боб

Евтин, засищащ и универсален боб е чудесен източник на протеини. Бобът също е с високо съдържание на фибри и се усвоява бавно. Това означава, че се чувствате сити по-дълго, което може да ви попречи да ядете повече.

2. Супа

Започнете хранене с чаша супа. Запазите супата до 100 до 150 калории на порция. Така че пропуснете капките сметана и масло.

3. Черен шоколад

Искате ли да се насладите на шоколад между храненията? Изберете ниво или две  по-тъмни над млечната версия. В едно проучване любителите на шоколада, на които е бил даван черен шоколад, са яли 15% по-малко пица няколко часа по-късно от тези, които са яли млечен шоколад.

4. Пасирани зеленчуци

Можете да добавите повече зеленчуци към диетата си, да се насладите на вашите „измамни“ храни и да намалите калориите, които ядете, всичко това едновременно.

5. Кисело мляко с горски плодове

Богатата на протеини закуска може да ви помогне да устоите на атаките на леките малко закуски през целия ден.

Ефектът от закуската с високо съдържание на протеини продължава до вечерта, когато жените хапват по-малко мазни, захарни продукти, отколкото жените, които закусват.

Яйцата и колбасите, гръцкото кисело мляко с горски плодове и ядки са от възможностите. Просто изберете кисело мляко, което не е заредено с добавена захар.

6. Ядки

За страхотна закуска на бягане вземете малка шепа бадеми, фъстъци, орехи или пекани. Изследванията показват, че когато хората хапват ядки, те автоматично ядат по-малко на по-късните хранения.

7. Ябълки

Пропуснете ябълковия сок и вместо това изберете хрупкава ябълка. Целите плодове притъпяват апетита по начин, по който плодовите сокове и сосове не го правят.

Една от причините е, че суровите плодове имат повече фибри. Освен това дъвченето изпраща сигнали до мозъка ви, че сте яли нещо значително.

8. Кисело мляко

Независимо дали предпочитате гръцко или традиционно, киселото мляко може да бъде добро за талията ви. Киселото мляко, от всички проследявани храни, е най-тясно свързано със загубата на тегло.

9. Грейпфрут

Да, грейпфрутът наистина може да ви помогне да свалите килограми, особено ако сте изложени на риск от диабет.

Бъдете внимателни: Не можете да приемате грейпфрут или сок от грейпфрут, ако приемате определени лекарства, така че проверете етикета на всичките си рецепти или попитайте вашия фармацевт или лекар.

Набавете си необходимите ви продукти от онлайн био магазин Био маркет. При нас ще откриете богат асортимент от био продукти, плодове и зеленчуци.

Заредете пазарската си количка с много растителни протеини и пълнозърнести храни на добри цени от доказани доставчици в онлайн магазин www.bio-market.bg .

Публикувано от:

Цветелина Няголова
Аз съм Цветелина и съм мениджър на Био Маркет. Като мениджър в Био Маркет, организирам екипа си и осигурявам плавното функциониране на магазина. Екипната работа е сърцето на успеха в Био Маркет. За мен като мениджър е от съществено значение да насърчавам сътрудничеството, да вдъхновявам и подкрепям членовете на екипа, за да постигнем общите цели. Проявеното взаимопомощ и споделената отговорност създават не само продуктивност, но и усещане за общност и доверие помежду си. Моята роля включва водене на инвентаризация, осигуряване на качествени био продукти и гарантиране на отлично обслужване на клиентите. Работата ми изисква непрекъснато следене на новите тенденции в био индустрията и грижа за балансирано предлагане на разнообразни продукт.