Да се храните здравословно не означава непременно да прекарвате часове и часове в приготвяне на храна. С няколко прости трика можете да се насладите на балансирана диета, без да жертвате ценно време. По-долу ще споделим пет трика за опростяване на вашата рутина на хранене и ще обясним защо веганската диета може да е най-добрият избор за активни хора като вас.

1. Планирайте хранения всяка седмица

Прекарването на само 30 минути седмично в планиране на храненето може да ви спести часове ежедневна нерешителност и чести ходения до супермаркета. След като съставите менюто си, направете списък за пазаруване и се опитайте да се придържате към него. Можете да направите онлайн поръчка от нашия био магазин, а ние да я доставим в удобно за вас време. Така ще спестите много време, което да инвестирате в по-приятни дейности.

2. Подгответе всичко предварително

Прекарайте няколко часа през уикенда, приготвяйки предварително храни като пълнозърнести храни, барчета, варива, нарязани или задушени зеленчуци. Съхранявайте всичко в херметически затворени контейнери в хладилника, готови за комбиниране в бързи ястия през седмицата. Препоръчваме да включите в диетата си и кълнове, които са лесни за покълване и много полезни.

3. Изберете предварително опаковани здравословни закуски

Има много здравословни опции, като сушени плодове, веган протеинови блокчета и смеси от семена, които можете лесно да съхранявате в чантата си или да носите на работа. Тези закуски са идеални за хора с активен начин на живот и предлагат бързо снабдяване с енергия. Опитвали ли сте някога енергийни и протеинови блокчета Iswari например? Освен тях, в bio-market.bg ще намерите и различни бисквити, крекери, чипсове и какво ли още не. За разлика от останалите места за пазарува, при нас всичко е полезно и естествено.

4. Веган диета и веган протеин за активни хора

Изследванията показват, че веганските диети могат да предложат редица предимства, особено за тези, които спортуват. Веганските протеини, като тези, получени от бобови растения, семена и пълнозърнести храни, могат да осигурят всички основни аминокиселини, необходими за възстановяване на мускулите и енергия. В допълнение, веганската диета може да подобри кръвообращението, да намали възпалението и да предложи по-богат хранителен профил по отношение на витамини, минерали и антиоксиданти.

5. Използвайте приложения и онлайн ресурси

Има много приложения и уебсайтове, които предлагат здравословни и лесни за приготвяне рецепти. Много от тях ви позволяват да въведете съставките, които имате под ръка и да предложите подходящи рецепти, премахвайки дилемата „какво да сготвя днес?“. В нашия блог ще намерите много съвети за приготвяне на вкусни и здравословни домашни ястия

В заключение, здравословното хранене без загуба на време е абсолютно възможно.

Както вече споменахме, в нашия онлайн магазин има много възможности за здравословно хранене, което не отнема време. 
Дали ще изберете бърза паста, готова супа, която само се затопля или овесена закуска – няма значение, всичко е вкусно и много здравословно.