Какво по-хубаво от това да прекарате Свети Валентин с вечеря на свещи заедно с половинка си?
Вместо да прекарвате часове в обмисляне на правилния подарък, който да купите, можете да подготвите изненада, като сготвите своя собствена вечеря за Свети Валентин.
Жестът със сигурност ще бъде оценен, много повече от класическото плюшено мече и шоколадови бонбони.
Готвенето за човека, когото обичате, ще го накара да се почувства важен и специален.
Но какво да подготвим?
Не се притеснявайте, помислихме за 5 различни идеи за меню, от които да избирате, идеални за случая и способни да спечелят сърцето на вашата любов. Насладете се на вкусна храна и изискана чаша вино с нашите страхотни предложения.

ПЪРВА ИДЕЯ ЗА ВЕЧЕРЯ НА СВЕТИ ВАЛЕНТИН: КЛАСИЧЕСКО МЕНЮ

За първото меню решихме да предложим прости за приготвяне ястия. Те е идеални за вас, дори ако не сте готвач със звезда Michelin.
Един добър пай с пражка шунка и картофи с фондю от пармезан е идеалното предястие за начало на вечерта. Лесна рецепта, която винаги получава страхотни комплименти благодарение на интензивния си вкус и топеното сирене, което обгръща небцето.
Като първо основно ястие препоръчваме ястие със съставка, считана за афродизиак -  талиатели с трюфели (уверете се, че партньорът ви харесва трюфели).
От някои интересни изследвания изглежда, че трюфелът е в състояние да отделя обонятелни вещества, които предизвикват физическо привличане. Въвеждането на ястие, което го съдържа в менюто ви за Свети Валентин, може да бъде добра идея.
След това преминете към десерта - най-романтичната част от вечерята. Десерт за вечеря за Свети Валентин, който е лесен за приготвяне и може да завърши менюто със стил, е топлата шоколадова торта, още по-добра, ако се направи във формата на сърце.
За да допълните ястието, можете да предложите бутилка DOMAINE FERNAND ENGEL - БИО РОЗЕ PINOT NOIR 2019 - 750 ml.

Вино за подарък

ВТОРА ИДЕЯ ЗА ВЕЧЕРЯ НА СВ. ВАЛЕНТИН: РИБНО МЕНЮ

В случай, че вие и вашият любим сте любители на рибата, защо не подготвите меню за Свети Валентин, което да задоволи вкуса ви?
Супер финият ориз ANTERSDORFER - БИО ОРИЗ БЯЛ ЖАСМИН - 500 г има страхотни качества, признати от много готвачи, и е идеален за приготвяне на вкусно ризото с крем от скариди.


Поставянето на чиния с ориз на масата, а не с тестени изделия ще ви помогне да придадете по-изискан тон на вечерята и да накарате партньора ви да усети вашето внимание към него и към детайла.
Продължете да удивлявате с второ ястие - печени скариди върху канапе от броколи.
Това е леко, деликатно ястие, което ви позволява да опитате същите миди по различен начин, който представихте в първото ястие. Идеята за две различни ястия с една и съща съставка подсилва изтънчения отпечатък, който искате да придадете на вечерта.
Десерт - Бита сметана и ягоди, кое е по-подходящо за Свети Валентин?
За да завършите по най-сладкия начин, пригответе торта във формата на сърце, която да споделите с любовта си.

ТРЕТА ИДЕЯ ЗА ВЕЧЕРЯ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН: МЕНЮ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

С това меню ще подарите на половинката си двоен подарък.
Да, защото ястията, които предлагаме по-долу, освен че са вкусни, ще ви отведат на истинско пътешествие в кулинарната култура на други страни, за вечеря за Свети Валентин
„С любов тази вечер ще те заведа в Япония“!
Представете си изненаданото и развеселено лице на човека, когото обичате, когато на масата ще открие хубава чаша GIOL - БИО ВЕГАН ВИНО ПРОСЕКО БРУТ - 750 мл и богат избор от суши.
Останалата част от вечерята ще следва нишката на играта, която започнахте с аперитива.
Можете да продължите да се наслаждавате на добро първо ястие в Испания, приготвяйки например вкусна паеля.
Преместете се в пикантно и цветно Мароко, за да опитате прочутото ястие на основата на месо - тажин, още по-добре, ако успеете да се снабдите с характерния теракотен съд.
Най-накрая летете до Нова Зеландия и изяжте парче пухкава Pavlova (традиционен десерт с ягоди).
Това са само примери, можете да изберете международните ястия, които харесвате най-много. Печеливша и романтична идея е да изберете да приготвите ястия от страните, където вие и вашият любим сте пътували заедно.

ЧЕТВЪРТА ИДЕЯ ЗА ВЕЧЕРЯ НА СВЕТИ ВАЛЕНТИН: ТРАДИЦИОННО МЕНЮ

Това предложение е особено подходящо, ако сте родолюбив човек и сте обвързани със своята държава.
Всъщност с това меню ви предлагаме да приготвите вечеря за Свети Валентин, която отразява кухнята на нашата страна.
Всеки българин би харесал традиционна шопска салата за предястие, която да бъде поднесена в изискана чиния. 
Можете да приготвите като основно ястие месо на скара, гарнирано с картофи на фурна. 
Препоръчваме ви да опитате ТРАСТЕНА - МАЛИНА-ШАРДОНЕ-МИСКЕТ - 750 мл, което идеално се вписва във всяка изискана вечеря. 
За десерт имате възможност да изберете между домашно приготвен крем-карамел или цедено кисело мляко с домашно сладко от боровинки. 
Накратко, разбирате какво предлагаме, нали?
Каквито и да са кулинарните традиции във вашия район, предложете дегустация на най-добрите ястия.

ПЕТА ИДЕЯ ЗА ВЕЧЕРЯ НА СВ. ВАЛЕНТИН: ВЕГЕТАРИАНСКО МЕНЮ

Всеки, който вярва, че вегетарианството означава да яде по-малко вкусно, греши.
С това меню искаме да ви покажем, че и без месо и риба можете да приготвите вкусни ястия.
Като предястие можете да поднесете малки и шарени тиквени и кашкавалени блатове.
Лазанята с гъби и биволска моцарела. Те са изискана алтернатива на традиционните с месен сос - неслучайно са много ценени и от тези, които не са вегетарианци!
Сейтанът е храна, широко използвана във вегетарианската кухня, защото се поддава на различни подправки. За вашата вечеря за Свети Валентин го пригответе в сусамова кора и го гарнирайте с малко пържени зеленчуци (морковите, нарязани на ивици, са идеални).
Баварският крем с черни череши и лешници ще придаде финалната сладка нотка на вашето меню. 

Рецепти за св. Валентин

Което и меню да изберете, сред тези, които сме ви предложили, вашата вечеря за Свети Валентин ще бъде успешна.

Наздраве!

Публикувано от:

Лучия Дончева
Аз съм Лучия и съм мениджър онлайн продажби в bio-market.bg. С моите текстове се стремя да споделя полезна информация и вдъхновяващи истории за здравословния начин на живот. Моята страст към био продуктите и устойчивите практики ме кара да изследвам най-новите тенденции и да ги споделя с читателите, за да ги подпомогна в техния път към по-здравословен и екологичен начин на живот. С удоволствие споделям своите знания и опит с вас, надявайки се да ви вдъхновя да направите устойчиви и здравословни избори в ежедневието си.