Много сме развълнувани от предстоящите хранителни тенденции тази пролет и лято. В крайна сметка ние сме любители на храната тук в Bio-market.bg! Нека си го кажем, храната добавя толкова много богатство и удоволствие към живота ни. Особено след дълго прекъсване поради пандемията, ние сме гладни да се съберем с приятели и да ядем страхотна храна. 

Какво е повлияло на тенденциите за пролят/лето 2022 ?

Нашите опции и избор на храна се промениха през последните няколко години. Без съмнение предизвикателствата на COVID са повлияли на хранителните тенденции. Националният недостиг и проблемите с веригата за доставки направиха получаването на определени храни трудно и скъпо. Не можехме да се храним в ресторанти и бяхме ограничени. Изборът на храна също се промени поради по-ниските доходи от отпуски и съкращения. Поради умора от готвене и прекомерна стресова среда, ние ядохме прости, бързи и комфортни храни.

Днес излизаме от дома, за да посетим ресторанти и събирания. В резултат виждаме, че хората ценят и дават приоритет на специалната, качествена и здравословна храна. Искаме да изпитаме нови тенденции, различни вкусове, текстури и цветове. Ние даваме приоритет на нашето здраве и сме по-внимателни към нашия свят.

Най-модерните храни за пролет/лето 2022

Здравословни, био гъби 

В горната част на списъка с популярни храни в момента са гъбите. Отдавна се знае, че те повишават имунитета и цялостното ни здраве. Така че не е чудно, че гъбите влизат в списъка след COVID. Считани за суперхрана, те стават толкова популярни, че ги виждаме под всякакви форми. Поръсете гъби под формата на прах върху ястията си, за да осигурите уникален орехов вкус.

Гъбите са устойчив източник на храна, който хората харесват. Това означава, че начинът, по който се произвеждат, разпространяват, опаковат и консумират е здравословен и безопасен. Също така те са важни за околната среда. Гъбите наторяват почвата и детоксикират и намаляват въглеводородите и другите токсини. Помислете за добавяне на екологично чисти гъби към предястията и ястията на вашите събития.

Колбаси от био месо, поднесени на дъска

Има всякакви видове дъски, които можете да създадете, включително такива на растителна основа, за закуска, брънч, идеални за деца и за вечерно парти! Представете си цветна вкусна дъска, сервирана във вашата градина? Пролетта и лятото са идеални за дъски с колбаси, които можете да допълните с пресни плодове, сирена, крекери, ядки или семена.

Био растителните храни

Хранителните тенденции за 2022 г. включват много храни на растителна основа. Хората се опитват да намалят количеството месо, домашни птици и други животински продукти, които консумират. Това се прави, както за подобряване на здравето, така и за околната среда. Тази хранителна тенденция е наречена „редуцетарианство“ или „флекситарианство“. Очаквайте да чуете тези модни думи тази година, защото Флекситаранската диета, ще е една от най-модерните. 

Пикантни хранителна

Има всякакви опции за добавяне на горещи подправки. Те имат много здравословни ползи, а също така са полезни и за отслабване. Пикантните храни и подправки внасят невероятен вкус и аромат към ястията. 

Прочетете: ЗАЩО ДА ВКЛЮЧИМ ПИКАНТНИТЕ ХРАНИ В ЗДРАВОСЛОВНАТА СИ ДИЕТА

Интернационални храни

Помислете за приготвяне на автентична кухня на вашите събития като тайландска, етиопска, мексиканска или мароканска. Предлагането на уникални ястия наистина ще зарадва вашите гости и ще им осигури изживяване. Помислете как да адаптирате текущото си меню, за да добавите някои интернационални вкусове.

Супер храни

За никой не е тайна, че супер храните набират все по-голяма популярност. Сред тях се отличават няколко, които са с особено много полезни свойства. Хлорела, спирулина, моринга и матча са в челните редици на най-популярните супер храни за тази година. Техните здравословни ползи са толкова многобройни, че обхващат от отслабване до засилване на имунитета и борба с различни заболявания. 

Паста

Пастата никога няма да изгуби своята популярност, защото с нея можем да приготвим безброй различни ястия. Тя е идеална за рецепти с месо или без, със зеленчуци или масла. Пастата се предлага в различни форми и на различна основа. Вече можете да избирате между традиционни спагети или абстрактни фиоки. 

Модерни напитки

Когато става въпрос за луксозни вкусове на напитки, фокусът е върху цвят от бъз, лавандула и други естествени флорални аромати, които да добавите към хранителните тенденции от 2022 г. Тези деликатни есенции придават свеж профил на напитките, който замества нуждата от добавени подсладители. Очаквайте и тревисти и по-зелени вкусове, които подчертават културната промяна към тенденциите в храните и напитките, включващи по-естествени аромати.

Както вече видяхме, 2022 година ще е по-здравословна и това ще се отрази и на напитки. Ще видим добавяне на витамини и минерали към традиционните лимонади и газирани води. Малко по-малко очакваме и намаляване на изкуствените оцветители и подсладители и замяната им с натурални - стевия, кокосова захар, агаве. 

Интересна тенденция за тази година ще бъде, че част от алкохолните напитки ще намерят своите безалкохолни заместители. Очакваме вкусът да остане непроменен, но да нямат опияняващ ефект. 

Био магазин bio-market.bg разполага с голяма продуктова гама, която включва не само най-здравословните храни, но и най-модерните храни на 2022 година. Ние разполагаме с био магазини в София и Пловдив, където ви очакваме, за да се насладим заедно на най-новите и функционални храни.

 

Публикувано от:

Цветелина Няголова
Аз съм Цветелина и съм мениджър на Био Маркет. Като мениджър в Био Маркет, организирам екипа си и осигурявам плавното функциониране на магазина. Екипната работа е сърцето на успеха в Био Маркет. За мен като мениджър е от съществено значение да насърчавам сътрудничеството, да вдъхновявам и подкрепям членовете на екипа, за да постигнем общите цели. Проявеното взаимопомощ и споделената отговорност създават не само продуктивност, но и усещане за общност и доверие помежду си. Моята роля включва водене на инвентаризация, осигуряване на качествени био продукти и гарантиране на отлично обслужване на клиентите. Работата ми изисква непрекъснато следене на новите тенденции в био индустрията и грижа за балансирано предлагане на разнообразни продукт.