Тези, които някога са се притеснявали за своите продукти за баня или козметика и за съставките, които поставят върху кожата си, могат да изпробват кошер продукти.

КОШЕР КРАСОТА: КАКВО Е ТОВА?

Когато даден продукт е сертифициран като кошер, това означава, че той е произведен в съответствие със строгите правила на законите за „кошерните храни“. Това гарантира хигиена, качество и чистота на продукта. Това е етикет, който означава по-отговорно приготвяне. Потребителите на „кошерни продукти“ могат да бъдат спокойни, че стоките, които използват, не са произведени с неправилно етикетирани или скрити съставки и не са приготвени в нечиста среда.

КОШЕР СЪСТАВКИ И ИЗИСКВАНИЯ

Кошер законите и изискванията са сложни и имат за цел да гарантират най-здравословното приготвяне на това, което се консумира и използва в ежедневието. Ако продуктът включва съставки, получени от животно, има дори строги правила за начина на третиране на животното. В резултат на това се произвеждат продукти без жестокост.

„Кошерните компании“ следват високи стандарти, свързани с това откъде се снабдяват със съставките, които използват в продуктите си . За много от тях тези високи стандарти са повод за използване на по-екологични съставки и материали, включително формули без ГМО и екологични опаковки.

ПРЕДИМСТВА НА „КОШЕРНАТА“ КРАСОТА

Целта на кошер продуктите е да създадат по-здравословен начин на живот, както в духовно, така и във физическо отношение. Важно е да се отбележи, че кошер продуктите за красота не са предназначени само за тези, които следват библейските закони на еврейския народ. Всъщност всеки, който държи на високите стандарти за това, което консумира, може да включи „кошерния“ начин на живот в ежедневния си избор. „Кошерната“ козметика може да предложи на потребителите редица предимства.

ПРОДУКТИ, КОИТО СЕ ПРИДЪРЖАТ КЪМ ВИСОКИТЕ СТАНДАРТИ

С нарастващата употреба на синтетични и промишлени оцветители и консерванти много потребители повдигат вежди към понякога съмнителните и трудни за произнасяне съставки, които често се срещат в продуктите за красота. Освен самите съставки, трябва да се вземе предвид и начинът на производство и обработка на продукта. Общоизвестно е, че тежките метали могат да причинят оксидативен стрес, който допринася за стареенето на кожата. Когато потребителите избират по-висок стандарт на грижа за красотата, независимо дали е органичен, без парабени или кошер, те избират да използват вещества, които са потенциално по-малко вредни за организма.

ПРОДУКТИ БЕЗ ЖЕСТОКОСТ

Днес все повече хора се стремят да водят отговорен живот, като гарантират, че продуктите, които използват всеки ден, са произведени по методи без жестокост, а не са създадени за сметка на друго живо същество. Изборът на кошер продукти за баня и козметика е друг начин, по който потребителите могат да се уверят, че нито едно животно не е било подложено на жестоко третиране при създаването на любимия им нюанс червило.

СЪСТАВКИ БЕЗ ГМО

От години използването на генетично модифицирани съставки предизвиква безпокойство у много хора. Те се свързват с влошено репродуктивно здраве, хранителни алергии и някои хронични заболявания. Генетичното модифициране на храните променя чистотата и първоначалния дизайн, което ги прави нецелесъобразни с кошер. Тези, които са фокусирани върху начина на живот без ГМО, могат да се почувстват комфортно, използвайки кошер козметика и други продукти за баня.

Публикувано от:

Илияна Шуманска
Здравейте! Аз съм Илияна, а моята страст към здравословното хранене и интересът ми към био продуктите ме вдъхновяват да споделя знанията си с вас. Вярвам в силата на чистата и натурална храна за подпомагане на нашето здраве и благосъстояние. Следя последните тенденции в света на био и органичните продукти, за да ви предоставя актуална информация и вдъхновение за здравословния начин на живот. С моите статии ще ви насочвам към вкусни и здравословни рецепти, както и към полезни съвети за избора на най-качествените продукти.